Intel'den 5.0 GHz Hıza Sahip i9 İşlemciler Geliyor - Haberler - indir.com

Intel'den 5.0 GHz Hıza Sahip i9 İşlemciler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-29 10:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yüksek hızlı frekans hızı ile çalışan işlemcilerle dikkat çeken üretici şirket AMD cephesine Intel’den rakip olacak yeni ürünler geldi. Daha önce lanse edilen Xeon serisi işlemciler haricinde yeni Intel Core i9-9900KS modeller duyuruldu. Bu işlem sunacağı yüksek hızlı performansın yanı sıra tam 5 GHz çalışma frekansı ile ön plana çıkıyor. Computex 2019 fuarı öncesinde gerçekleştirilen tanıtım ile bu yeni işlemci duyuruldu. Bu model Core i9 -9900K modelinin özelleştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlemcide en fazla dikkat çeken nokta ise sahip olduğu tüm çekirdeklerin 5 GHz hız ile çalışabiliyor olması oldu.

Tüm Çekirdekler 5 GHz Performansında Olacak

Samsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz KamaştırıyorSamsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz Kamaştırıyor

Standart çalışma frekansı 4 GHz ile Core i9-9900K modelinden daha yüksek olmayı başarıyor. TDP değeri henüz açıklanmazken, 95 W güç tüketen Core i7-9700 – 9900 serisi işlemcilerden daha fazla güce ihtiyaç duyup duymayacağı henüz bilinmiyor. 5 GHz frekans hızı ile çalışan bu yeni işlemci tıpkı i9-9900K serisi gibi UHD 630 dahili grafik birimine sahip durumda. İşlemci i9-9900K’nın çalışabildiği tüm anakartlar ile uyumlu olacak. Fakat anakartların BIOS güncellemesi alması gerektiği ifade ediliyor.

Intel yetkilileri tarafından bu hızlara ulaşılabileceğinin kanıtı için Windows Görev Yöneticisi bölümünden tüm çekirdeklerin 5 GHz seviyesinde çalıştığı gösterildi. Dahili bir soğutucusu olmadan satışa çıkacak olan bu işlemcinin henüz fiyat ve satış tarihi gibi detayları belli olmuş değil.


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe
Google, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden KaldırdıGoogle, Huawei'yi Android'in İnternet Sitesinden Kaldırdı

PAYLAŞ