Intel yeni grafik teknolojisi Arc'ı duyurdu - Haberler - indir.com

Intel yeni grafik teknolojisi Arc'ı duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 18:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Intel, ekran kartı piyasasında NVIDIA ve AMD’ye rakip olacak yeni yüksek performanslı ekran kartlarını çıkaracağı markasını duyurdu. ARC olarak tanıtılan Intel ARC marka ekran kartı, 2022’nin ilk çeyreğinde pazardaki yerini alacak. Günümüzde ekran kartı denildiği zaman akla gelen iki büyük dev şirket NVIDIA ve AMD oluyor. Bu söz konusu iki şirket tasarladıkları ekran kartlarını farklı üreticiler ile piyasaya sürüyor ve ekran kartlarını kullanıcılara ulaştırıyorlar. Ancak iki şirketin büyük rekabet içinde olduğu bu pazara şimdi ise yeni bir isim daha dahil oluyor.

Yüksek performanslı ekran kartlarına ilgi gösteren Intel, bugün itibariyle yüksek performanslı ekran kartı markasını duyurdu. Intel ARC markası altında sunulacak olan ekran kartları hakkında ilk bilgiler de belli olmaya başladı.

Intel Avrupa'da yeni bir fabrika kuracakIntel Avrupa'da yeni bir fabrika kuracak

Intel ARC ekran kartları 2022’de geliyor

Daha öncesinde DG2 adı ile gözüken Intel’in yüksek performanslı ekran kartı, tahminlere göre Alchemist adı ile önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde karşımıza gelecek. ARC marka Alchemist ekran kartları hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlar için geliştirilecek. Bu noktada bu kart AMD ve NVIDIA’ya rakip olacak ve şirketin ekran kartlarına Battlemane, Celestial ve Druid adlarını vermesi bekleniyor. Intel’in bu yüksek performanslı ekran kartlarının nasıl bir performans sunacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Intel tarafından yapılan paylaşımda prototip ekran kartlarının Metro Exodus ve PUBG gibi bazı oyunları çalıştırdığı gözüküyor. Videodan gözükenlere göre kartlarda herhangi bir sorun olduğu gözükmüyor. Yapılan açıklamalara göre Intel’ın ARC ekran kartları ağ gölgelendirme, değişken oranlı gölgeleme, video çözünürlük yükseltme ve gerçek zamanlı ışın izleme teknolojilerine de sahip olacak. En önemlisi de Intel, NVIDIA’nın DLSS teknolojisine meydan okuyacak olan yapay zeka destekli örnekleme teknolojisi de olacak.


Qualcomm ve Intel Çip Üretiminde Yeni Kararlar AldıQualcomm ve Intel Çip Üretiminde Yeni Kararlar Aldı
Intel'in yeni ana kartı Z690 görüntüsü sızdırıldıIntel'in yeni ana kartı Z690 görüntüsü sızdırıldı

PAYLAŞ