Intel ve Facebook, yapay zeka için birleşti - Haberler - indir.com

Intel ve Facebook, yapay zeka için birleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 17:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Intel tarafından yapılan açıklamaya göre, Facebook ve Intel güçlerini birleştirerek yapay zeka çipi geliştirdiler.

Teknoloji dünyasını çok az takip eden bir insanın bile artık haberdar olduğu yapay zekalar,  günden güne hayatımızın içerisinde daha fazla var olmaya başlıyor. Bu nedenle teknoloji şirketleri, yapay zeka teknolojisine daha fazla eğiliyor. Bu anlamda, işlemci denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Intel ve sosyal medya devi Facebook, yapay zeka teknolojisi için güçlerini birleştirdiler. Intel tarafından CES 2019’da yapılan açıklamaya bakılırsa, iki şirket büyük şirketlerin yapay zeka teknolojisini daha az maliyetle ve daha etkin kullanması için birleşti. Bunun için Facebook ve Intel birlikte bir yapay zeka çipi geliştirdi.

Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler

Facebook ve Intel’in yapay zeka çipi, 2019 içerisinde çıkacak

Sosyal medyanın tüm olumsuzluklara rağmen en büyük isimlerinden biri olan Facebook ve Intel güçlerini birleştirdiklerini, CES 2019’da açıkladılar. İki başarılı şirketi birlikte geliştirmeye başladıkları yapay zeka çiplerini duyurdular. Geliştirilen çipe dair verilen bilgilere bakılırsa, çip öğretilmiş makine öğrenimi algoritmalarını daha verimli çalıştırma imkanı sağlayacak. Bu özellik, yapay zekanın her özelliğinden faydalanabilmek adına ihtiyaç duyulan donanımı düşürecek. Aynı zamanda daha az enerjiye ihtiyaç duyulacak. Intel duyuru esnasında bunlara değinirken, çipin performansı hakkında çok fazla bilgi vermemeyi tercih etti.

Intel açıklamasında Facebook ile işbirliği içerisinde olduklarını söylese de görev dağılımında Facebook’a düşen kısma dair bilgi vermedi. Facebook, kendi platformunda yasaklı içerikleri tespit etmek, metinlerin farklı dillere çevirisini yapmak gibi alanlarda yapay zekadan yararlanıyor. Intel, Amazon ve Google gibi rakiplerinin karşısında yapay zeka konusunda geride kalmıştı. Facebook ile yaptığı bu iş birlik, rakiplerine yetişmesi için de bir yol olabilir. Çipin, bu yıl içerisinde çıkacağı da verilen bilgiler arasında.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ