Intel, Sesimizle Bilgisayarı Açmamızı Sağlayabilir - Haberler - indir.com

Intel, Sesimizle Bilgisayarı Açmamızı Sağlayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-19 12:30:17
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Intel'in en yeni işlemcisi Skylake, geleceği ayağımıza getiren bir yeteneğe sahip. Bu yeni geliştirilen mikro çip ile kullanıcının vereceği sesli komutlar algılanabileceği gibi sesimizle bilgisayarı açmamız mümkün olacak.

Bilim kurgu filmlerinde aktör "güç kalkanlarını devre dışı bırak" dediğinde bilgisayar sisteminin bunu algılayıp işleme geçtiğini hepimiz görmüşüzdür. Bunun gerçek hayatta da olabileceğini Intel firması düzenlenen bir panelde açıkladı.

Skylake sayesinde bilgisayarımıza "Hey Cortana" ya da "Cortana, uyan" dediğimizde sistem açılacak. Sesli komutlar, Skylake işlemcisinin içine gizlenmiş dijital sinyal işlemcisi vasıtasıyla sistem tarafından algılanacak ve uyan komutunun her an gelebileceği ihtimali için bu işlemci sürekli bizi dinliyor olacak. 

Intel'in geçen sene geliştirdiği Core M adındaki işlemci, teknik olarak sesli komutları işleyebilecek bir özelliğe sahipti fakat o dönemde Cortana ve Windows 10 olmadığı için bu avantajını aktif olarak kullanamıyordu. Windows 10'un yayınlanmasıyla birlikte bu özellik Microsoft Xbox One ve Motorola Moto X için ufukta görünmeye başladı. 

Sesli komutları algılayan sistemin sürekli açık olması gerektiği için bunun bir güç maliyetinin de olması gerekiyor. Fakat Cortana ve Windows 10 işbirliği ile bu sistem yakın gelecekte kullanabilir hale gelecek gibi görünüyor.





PAYLAŞ