Intel Rocket Lake-S kendini gösterdi - Haberler - indir.com

Intel Rocket Lake-S kendini gösterdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Intel’ın bir süredir beklenen Intel Rocket Lake-S işlemciler, dün gerçekleştirilen etkinlik ile beraber tanıtıldı. ABD’li üretici marka bu yeni seri ile oyun performansına yoğunlaşıyor. En üst seviyede 5.3 GHz seviyesine erişebilen i9-11900K işlemcisine sahip durumda. Yeni Rocket Lake-S masaüstü işlemciler Intel’in belirttiklerine göre yüzde 19’a varan IPC artışı sağlıyor. Diğer yandan Intel X mimarisi ile dahili grafik biriminde yüzde 50’ye yakın performans artışı, gelişmiş hız aşırtma performans ve deneyimi, Intel Deep Learning Boost ve Vector Neural Network ile artan yapay zeka ve derin öğrenme performansı sunuyor.

11.nesil Rocket Lake-S işlemciler ile beraber gelişmiş oyun performansına ve yazılım optimizasyonlarına odaklanılıyor. Yeni bir çekirdek mimarisi Cypress Cove ile gelen bu yeni seri yüzde 19’a varan IPC artışı vaat ediyor. IPC’yi bir işlemcinin döngü başına düşen işlem gücü olarak ifade edebiliriz. Bu noktadaki artışlar işlemcinin performansını direkt bir şekilde etkilemiş olacak.

Intel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptıIntel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptı

Yeni Intel Rocket Lake-S işlemciler ve özellikleri

LGA 1200 soketinin son üyesi olan Intel Core Rocket Lake-S işlemciler, 20 şerite kadar PCle 4.0 desteğine de sahip durumda. DDR4-3200 Mhz bellek frekansını doğal olarak destekleyen işlemciler ile yeni dahili grafik birimi ile geliyor. Intel Xe mimarisine sahip UHD Graphics 750, yüzde 50’ye yakın performans artışı hedefliyor. Intel’ın bu noktada özellikle i9-11900K ile gelişmiş bir oyun performansı vaat ediyor. Bu işlemci muadil modeline göre çekirdek ve izlek sayısında düşüş yaşadı. 8 çekirdek 16 izlek ile gelen bu işlemci, 125W temel TDP değerine sahip durumda. Ek olarak geliştirilen hız aşırtma performansına da sahip olan K işlemciler, esnek bir O.C. potansiyeli de taşıyor.

Masaüstü işlemci pazarında payın büyük kısmı AMD’ye ait olurken, Intel ise esas çıkışını 12.nesil ile yapmayı planlıyor. 11 neslin ise daha çok oyun odaklı olduğunu belirtiliyor. Ryzen 9 5900X ile kıyaslanan i9-11900K, yüzde 11’e varan daha iyi bir performans sunuyor. AMD’nin elindeki en güçlü işlemcinin ise Ryzen 9 5950X modelinin olduğunu belirtelim.


Intel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldıIntel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldı
Intel üst segment ekran kartı üzerinde çalışmalara başladıIntel üst segment ekran kartı üzerinde çalışmalara başladı

PAYLAŞ