Intel Rocket Lake ile %14 IPC artışı sunacak - Haberler - indir.com

Intel Rocket Lake ile %14 IPC artışı sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir heyecanla beklenen gün geldi. Intel'in yeni tasarıma geçiş yaptığı 14 nm+++ Rocket Lake işlemci ailesinin duyurusu yapıldı. Küçük bir kıyaslamaya da yer veren firmanın şu an için kendine güvendiği görünüyor.

Mavi ekip aradan geçen yılların ardından nihayet yeni mimariye geçiş yaptığının duyurusunu yaptı. CES 2021 etkinliğinde yeni işlemci serisinin duyurusunu yapan firma pazardaki durumlara ayak uydurmak adına hızla çalışmalarına devam ediyor. İspanya merkezli bir kaynağın yapmış olduğu paylaşıma göre Intel CES 2021'de Rocket Intel Lake işlemci serisine resmiyet kazandırdı. %14 IPC artışı sunacak olan bu yeni yongalar Cypress Cove çekirdekleri ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. 

AMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adımAMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adım

8/16 Intel işlemcisi %6 önde

Tanıtımda üst seviye 8/16 işlemci sistemiyle AMD'nin 12/24 Ryzen 9 5900X’ini RTX 3080 eşliğinde Metro Exodus’ta karşılaştırılan firmaya göre kendi çözümü %6'lık farkla önce gelmeyi başarıyor. Intel'in ilerleyen zamanlarda Ryzen 9 5950X’in karşısına herhangi bir yonga konumlandırıp konumlandırmayacağı ise henüz bilinmiyor. 11. nesil Core işlemci sistemlerinin performansın yanı sıra getireceği en büyük yenilik ise AMD'nin hali hazırda giriş segmentine kadar indirme sağlayabilen PCIe 4.0 standartı. 20 PCIe 4.0 kanalı sunacak Rocket Lake yongaları ayrıca yeni yapay zeka yetenekleriyle de zenginleştirilmiş.

Üretim süreci başladığında durum zorlayıcıdır. AMD2nin 7 nm'yi bırakmaya hazırlandığı şu günlerde Intel halen 14 nm+++ moduna devam edecek. Diğer bir taraftan ise Rocket Lake işlemciler LGA 1200 soketiyle gelecek. Mevcut anakartlara gerekli yamaların yayınlanacağını daha önceden paylaşmıştık. Son olarak Intel’in Rocket Lake tanıtımı hakkında  elimizde bir hayli kısıtlı bilgi mevcut. Yongalar ve fiyatlandırmalar için önümüzdeki ayları beklememiz gerekeceğe benziyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. 


AMD pazar payında Intel'i geçmeye başladıAMD pazar payında Intel'i geçmeye başladı
11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor
AMD masüstünde Intel'i geçmeyi başardıAMD masüstünde Intel'i geçmeyi başardı

PAYLAŞ