Intel Resmen Kabul Etti: AMD’ye Karşı Savaşı... - Haberler - indir.com

Intel Resmen Kabul Etti: AMD’ye Karşı Savaşı...

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 20:34:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Bir konferans sırasında sektörle ilgili birtakım açıklamalar yapan Intel Teknoloji Grubu Genel Müdürü olan Jason Grebe, özellikle son altı ile on iki ay içinde dizüstü ve masaüstü bilgisayar piyasasında pazar paylarının ciddi bir düşüş yaşadığını açıkladı. Bu açıklama en büyük rakip olan AMD'ye karşı açılan savaşın kaybedildiğinin itirafı olarak yorumlandı. 

Intel, geçtiğimiz yıllarda işlemci sektörünün en büyük üreticisiydi. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara işlemci üreten firma özellikle "Core i" serisi işlemcilerle çok iyi bir çıkış yakalamıştı. Adeta zirveyi tek başına ele geçirmişti. 

AMD Radeon RX 3090 XT Hakkında Yeni İddialarAMD Radeon RX 3090 XT Hakkında Yeni İddialar

Unutulmaması gereken en büyük rakip ise AMD idi. Sektörün daima içerisinde yer alan ve giderek yerini sağlamlaştıran şirket 1996 yılında ev tipi bilgisayarlar için ürettiği işlemci olan "K5"i piyasaya sürmüştü. Fakat değişiklik gösteren koşullar sebebi ile fazla direnememiş ve İntel karşısında söz sahibi olamamıştı.  Fakat şirket Ryzen serisi ile varlığını hatırlatmış, başarılı bir çıkış yakalamış ve İntel'e boyun eğdirmeyi başardı. 

Yayımlanan son raporlara göre AMD, yeni nesil Ryzen 3000 serisi işlemcilerinde ve uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar piyasasında büyük bir başarı elde etti. Anlaşılan o ki ardı ardına gelen bu başarılar piyasanın en büyük firmalarından olan İntel'i köşeye sıkıştırmaya yetti. 

Grabe'in yaptığı açıklamada yer alan agresif paylaşımın ne olduğu şimdilik bilinmiyor. Fakat ilerleyen dönemlerde hem performan hem de fiyat konusunda daha sıkı bir rekabet olacağa benziyor. Bir bakıma İntel'in fiyat indirim yapacak olması bu rekabetin başladığını da duyuruyor.


İlgili uygulamalar
Apple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyorApple, Intel'i 1 milyar dolara almaya hazırlanıyor

PAYLAŞ