Intel Rapid Storage'i Düzenlemesiyle bilgisayar performansı nasıl artırılır? - Haberler - indir.com

Intel Rapid Storage'i Düzenlemesiyle bilgisayar performansı nasıl artırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-05 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft’un işletim sistemi olan Windows 10 güncellemesi yaptıktan sonra bilgisayarınızdan istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Bunun çeşitli sebepleri olabilirken, en popüler olarak ise Windows 10’un güncelleme ile beraber sürücülerin bir tanesinin güncellenememesi gibi problemler olabilir. Bu gibi sorunlar yaşamamak adına ise bu içeriğimizde yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Çoğu zaman bilgisayarı güncellemenin iyi bir durum olduğu düşünülür. Ancak bilgisayarın sağlığını ve bakımını sağlayacak bir durum için çok daha fazla işleme ihtiyaç duyulabilir. Bu kapsamda bilgisayarınız Windows’un yeni versiyonunu kullanmak ile beraber bir donanım eski bir sürücüye de sahip olabilir. Bu durum ise ciddi problemlere yol açabilir.

TechRepublic editörlerinden olan Mark Kaelin, Windows 7’den Windows 10’a yükseltmiş olduğu performans sorunun nasıl çözdüğünü anlattı. Kaelin, Windows 10 güncellemesinin ardından bilgisayarının işlemci fanının sürekli olarak çalıştığını fark ediyor. Bu durum ile beraber işlemci performansı düşük bir seviyede olurken Mark Kaelin, sorunu çözmek için için ise Görev Yöneticisi bölümüne baktığında bilgisayarının eski ve kullanımdan kaldırılmış olan bir sürücüyü kullandığını fark etti.

Windows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktıWindows 10'da aylar önce ortaya çıkan bir güvenlik açığının giderilmediği ortaya çıktı

Kullanımdan kaldırılmış bir aygıt sürücüsü nasıl bulunur?

İlk etapta CTRL-Alt-Delete kısayolunu kullanarak Windows bilgisayarınızdan görev yöneticinize ulaşın.  Daha sonra listeden hangi uygulamanın ne kadar RAM ve işlemci tükettiğini görebilirsiniz. Görev yöneticisinden Intel Rapid Storage teknolojisini yonga setinin sürücünün bilgisayar boştayken bile işlemcinin yüzde 20’sini kullandığını fark etti. Aygıt sürücüsü 8 MB’da RAM belleği kullanıyordu. Intel’ın destek sitesine bakıldığında ise Intel Rapid Storage teknolojisi yonga setinin güncellenmiş bir 64 bit sürücüsü olduğu gözüküyor. Yeni sürücüyü yüklemek için önce eski sürücüyü kaldırmanız gerekiyor. Eski sürücüyü kaldırmak için ise Windows 10 arama bölümünden “kontrol paneli”  yazarak kontrol panelinize girmeniz gerekiyor. Panel üzerinden Program ve Özellikler kısmına girerek Rapid Storage Teknolojisi’nin sürücüsünü bulun.

Bu teknolojiye sahip sürücüyü bulduktan sonra üzerine tıklayarak kaldırın. Sürücünün kaldırılma işlemi sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatma işlemi sonrasında Intel yonga seti genel sürücü ile çalışmaya başlayacaktır. Daha sonra Intel Rapid Storage Teknolojisi’nin yeni sürücüsünü Intel’in destek sitesinden bularak indirip kurmanız gerekiyor.

Güncel sürücü indirdikten sonra;

Güncel sürücüyü indirdikten sonra Başlat menüsüne sağ tıklayarak yapılandırma hizmetleri listesinden aygıt sürücüsünü seçin. Daha sonra Aygıt Sürücüsü altında yer alan seçeneklerde Depolama denetleyicilerini yanındaki artıya tıklayarak seçenekleri açın ve uygun olanı seçin.

Uygun seçeneklerden Intel Chipset SATA RAID’i seçtikten sonra Sürücü sekmesine tıklayın. Sürücüyü Güncelle seçeneğini seçtikten sonra indirmiş olduğunuz yeni sürücüyü seçerek yüklemeyi seçin. Yüklemeyi gerçekleştirdikten sonra ise bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızı yeniden başlatma işlemi sonrasında Görev Yöneticinize girdikten sonra Intel Rapid Storage Teknolojisi yongasının artık yüzde 0 işlemci kullanımı ve 0.8 seviyesinde RAM kullanımı yaptığını göreceksiniz. Tüm işlemler tamamlanmış olacaktır.


Microsoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladıMicrosoft Windows 10 için yine sorunlu bir güncelleme yayımladı
Windows 10'nun Başlat menüsü yenileniyorWindows 10'nun Başlat menüsü yenileniyor

PAYLAŞ