Intel, Moovit'i 900 milyon dolara satın aldı - Haberler - indir.com

Intel, Moovit'i 900 milyon dolara satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 06:58:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Intel, İsrail merkezli olan kentsel toplu taşıma odaklı veri girişimi Moovit'i 900 milyon dolara satın alarak akıllı mobilite ve otonom sürüş dünyasının derinliklerine girmiş durumdadır. 2012 yılında Nir Erez, Roy Bick ve Yaron Evron tarafından kurulan Moovit’in temel ürünü, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan toplu taşımacılığı merkeze alan kentsel mobilite uygulamasıdır. Google ve Apple haritalandırma uygulamalarına ek olarak, scooter ve bisiklet paylaşım hizmetleri ile beraber Uber ve Lyft gibi yolculuk paylaşım uygulaması için de, çok daha iyi bir rota optimizasyonu yapmak amacıyla toplu taşıma ve harita verilerini kullanarak çeşitli çözümler üretiyor. Kısacası kentsel hareketlilikle ilgili çeşitli veriler üretiliyor. 

Intel tarafından yapılan açıklamaya göre, Moovit uygulamasının 2020 yılı itibariyle 800 milyon kişi tarafından kullandığını ve 102 ülkede 3.100 şehirde hizmet verdi. Aynı zamanda Moovit Şubat 2018 yılında Intel Capital'in liderlik ettiği D serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım almıştı. Anlaşıldığı üzere işler yolunda gitti ve bugün şirketin tamamı satın alındı.

Intel işlemci boyutunu değiştirebilirIntel işlemci boyutunu değiştirebilir

Robotaksi hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz bir hizmet

Intel, Moovit konusunda planlarını gerçekleştirmek adına emin adımlarla ilerleme kat ediyor. Şöyle ki Moovit'i satın almanın, 2030 yılına kadar tahmini 160 milyar dolarlık bir büyüme elde etmesi ile beraber beklenen robotaksi hizmetleri de dahil olmak üzere, tam bir “hareketlilik sağlayıcısı” olma yönünde ilerleme kat edecek. Çünkü 2017 yılı içerisinde kazaları önlemeye ya da azaltmaya yönelik sürücü destek sistemleri geliştiren Mobileye'ı 15.3 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Söz konusu bu şirket ise İsrail'de kendi kendine giden bir taksi hizmeti tarafından test ediliyor ve bu robot taksileri ise Gğney Kore içerisinde denemek adına çalışamalar yapılma ihtimali olduğu dile getirildi. 

Intel, bu iki satın almayla beraber, otonom sürüş pazarında gelecek günlerde kökten değişiklikler yapacak ve çeşitli yenilikler getirecek gibi gözüküyor. Şirketin bu alanda önemli yatırımlar yaptığını görmek mümkün. Harita verilerini derinlemesine kullanarak rota optimizasyonu yapan Moovit ile otonom sürüşler noktasında yüksek teknoloji üreten Mobileye‘a tam anlamıyla sahip olmak, gelecekte bu pazarda nasıl bir yönetim gücüne sahip olacağını da gösteriyor.


Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!
Intel 10. Nesil İşlemcili Monster Notebook’lar bugün satışa çıkıyor!Intel 10. Nesil İşlemcili Monster Notebook’lar bugün satışa çıkıyor!
Intel, Moovit'i 1 milyar dolara satın alabilirIntel, Moovit'i 1 milyar dolara satın alabilir

PAYLAŞ