Intel, Moovit'i 1 milyar dolara satın alabilir - Haberler - indir.com

Intel, Moovit'i 1 milyar dolara satın alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Intel, dünya genelinde yatırım yapmaya devam ediyor. Dünya genelinde 800 milyon kişiye yapay zeka ve büyük veri yardımı ile kentsel ulaşım tavsiyeleri veren uygulama Moovit’i 1 milyar dolara satın alabileceği konuşuluyor. İsrail merkezli Moovit uygulamasının satışının önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Dünyadaki akıllı ulaşım pazarında dikkat çeken yapımlardan olan Moovit’in el değiştirme konusu gündeme geldi. Çeşitli haberlere göre ABD’li şirket Intel’ın Moovit’i 1 milyar dolara satın alacağı ifade ediliyor. Moovit uygulaması ise dünya genelinde 800 milyon kişiye toplu taşıma ve kentsel ulaşım noktasında ipuçları vermesi ile biliniyor. Bu uygulama, yapay zeka ve büyük veri desteği ile dikkat çekiyor. Söz konusu bu satışın ise önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Intel, Moovit’i satın almaya hazırlanıyor

Gerçek Zamanlı Toplu Taşıma Uygulaması: Moovit (Video)Gerçek Zamanlı Toplu Taşıma Uygulaması: Moovit (Video)

TechCrunch tarafından konu hakkında Moovit CEO’su Nir Erez ve Intel sözcüsüne ulaşmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Moovit sözcüsü konu hakkındaki iddiaları yalanlamazken, “Konu hakkında şu anda yorum yapmıyoruz, ancak bir şeyler değişirse sizi mutlaka haberdar edeceğim” şeklinde ifade veriyor. Kaynaklar, satış anlaşması kapsamında Moovit’in Intel’in İsrail’deki otomotiv merkezinin bir parçası haline gelecek. Bu bölgede Intel’in 2017 yılında 15.3 milyar dolara satın almış olduğu otonom araç şirketi Mobileye’in denetiminde bulunuyor.

Moovit’in İsrail’deki merkezinde ne yapacağı netleşmese de, şirketin sunduğu en önemli hizmet olan güvenilir ve gerçek zamanlı trafik verisi ile beraber akıllı rotalandırma otonom sürüş için bir hayli önem içeriyor. Moovit daha öncesinde Intel ve Mobileye ile beraber çalışmaya başlamıştı. 2018 yılında 50 milyon dolarlık bir fon sağlayan Intel’ın kıdemli başkan yardımcısı ve mobileye CEO’su Amnon Shashua, Moovit’in yönetim kuruluna gözlemci olmuştu. 1 milyar dolarlık anlaşma sayesinde pey akçesi olarak çalışanların son anlaşmadan yüzde 10 pay alacağı belirtiliyor. Moovit’in iki yıl önceki piyasa değeri 500 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor. Şirket iki yıl içinde değerini bir hayli artırmışa benziyor. 2018’de iOS ve Android uygulamaları olarak 80 ülkedeki 2000’den fazla şehirden toplam 120 milyon kişi tarafından kullanılıyordu. 2020’de bu rakamlar ise 102 ülke, 3100 şehir, 45 dil ve 800 milyondan fazla kullanıcı olarak güncellenmiş oldu.


İlgili uygulamalar
Ulaşıma Alternatif Getiren Çözüm: MoovitUlaşıma Alternatif Getiren Çözüm: Moovit

PAYLAŞ