Intel, İsrail'e Yapay Zeka Desteği Sunacak - Haberler - indir.com

Intel, İsrail'e Yapay Zeka Desteği Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-17 11:01:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

 

Sektörün başarılı firmalarından bir tanesi olan Intel, İsrail teknoloji firmalarına yapay zeka ve özerk internet sistemleri konusunda geliştirilecek olan projelere yardım edecek.

Intel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güncelleme AldıIntel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güncelleme Aldı

Anakart, flash bellek, SSD, işlemci ve benzeri teknolojik ürünler konusunda sektörün başarılı firmaları arasında bulunan Intel, yaptığı bir açıklama ile İsrail teknoloji firmalarına yapay zeka ve özerk internet sistemleri konusunda geliştirilecek olan projelere yardım edeceğinin altını çizdi. Öte yandan ABD menşei olan şirket, vereceği desteğin yalnızca bu yardımlarla sınırlı kalmayacağını aynı şekilde diğer ülkelere de destek olacağını ifade etti. Şirket yaptığı açıklamada yarı iletken üretimi söylendiği zaman akla gelen ilk isimlerde bir tanesi olan Kaliforniya merkezli olan marka, “Ignite” ismini verdiği bir programdan bahsetmeyi de ihmal etmedi. Tam 20 hafta boyu sürecek olan bu eğitim, toplamda 15 yeni girişimi kapsayacak şeklinde ayarlanacak. Bahsi geçen bu yeni girişimler ile şu an için bir öz sermaye hissesi anlaşması yapmayacağının altını çizen Intel, daha sonrasında onlardan belirli bir hisse alabileceğini ifade etti.

İsrail’deki üretim operasyonlarını genişletmek için bu yıl 40 milyar Şekel yatırım gerçekleşti

Yeni teknolojilerinin pek çoğunu İsral’de geliştiren Intel, Orta Doğu ülkesinin hem en büyük işverenlerinden birisi haline gelirken hem de en büyük ihracatçılardan birisi haline geldi. Intel İcra Kurulu Başkanı Robert Holmes Swan, kendi şirketinin İsrail’deki üretim operasyonlarını genişletmek için bu yıl 40 milyar Şekel (İsrail Para Birimi) tuttuğunun altını çizdi. Bu da ABD Doları ile hesapladığımız zaman ise 11 milyar Dolar yatırım yapıldığını gözler önüne seriyor. 21 Haziran 2018 tarihinde Intel’in başına getirilen Intel İcra Kurulu Başkanı Robert Holmes Swan, İsrail Devleti’ne şu sözlerde bulundu; “İsrail; yapay zeka, özerk sistemler ve bunların altında yatan temel uygulayım bilimi gibi değişimleri içerisinde barındırma babında kritik öneme sahip teknolojiler konusunda derin bir beceri altyapısına sahip. Bu yüzden onları Ignite programımıza seçmemiz kadar doğal bir durum yok.” 2 sene önce 15.3 m,lyar Dolar ödeyerek satın alınan özerk araç teknolojisi şirketi Mobileye’dan son derece memnun olduklarını ifade eden Robert Holmes Swan, “Hiçbir pişmanlık duymuyorum.” dedi.

Dünyanın her yerindeki müşterilere hizmet vermeye odaklanmak”

Çin’in teknoloji devi olan markası Huawei, Intel için önemli bir isim. Bu önemlilik sonucu ise Intel adına büyük bir müşteri olan Huawei hakkında dolaylı bir şekilde konuşan Robert Holmes Swan bu konu hakkında şu cümleleri kurdu; “Yapmayı düşündüğümüz şey, dünyanın her yerindeki müşterilere hizmet vermeye odaklanmak ama aynı zamanda kurallara da uymak. Ülkemizin ambargo listesinde yer alan hiçbir ürünü göndermiyoruz.”

 

 


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe
Intel İşlemcilerinde Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!Intel İşlemcilerinde Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

PAYLAŞ