Intel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güncelleme Aldı - Haberler - indir.com

Intel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güncelleme Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-16 15:32:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük işlemci üretim firmaları arasında yer alan Intel geçtiğimiz dönemde ciddi güvenlik açıklarıyla gündeme gelmişti. Güvenlik araştırmacıları yaptıkları incelemelerde, Intel işlemcilerde birçok güvenliği açığı tespit etti. Cihaz kullanımına etki eden bu güvenlik açıklar, kullanıcıların bilgilerine üçüncü kişiler tarafından erişimi kolaylaştırdığından dolayı Intel’in bu konu hakkında ciddi sorunlar yaşayacağı da ön görülmüştü.

 Intel bu sorunu çözmek için hızlı bir yapılandırma sürecine girmiş Meltdown ve Spectre güvenlik açıkları için geliştirilen güncellemeler sayesinde güvenlik önlemleri biraz daha etkili hale getirilmişti.

Intel'in Yeni Core X Serisi Core i9 Modelleri TanıtıldıIntel'in Yeni Core X Serisi Core i9 Modelleri Tanıtıldı

Güvenlik araştırmacıları tarafından yapılan yeni incelemelerde ise Intel’in sorunun tehdidine yeterli güvenliği sağlayamadığı ortaya çıktı. Meltdown ve Spectre açıklarıyla benzerliklerine dikkat çeken açıkların kötü amaçlı kullanılabilmesi için ise 4 teknik bulunuyor.

Yazılımla kapatılamayan Intel açığı tehlike yaratıyor!

Intel’de Ciddi Güvenlik Açıkları Tekrar Ediyor

RIDL-Fallout, Store-to-Leak Forwarding, Zombieload teknikleri olarak adlandırılan bu yöntemler kullanılarak MDS açığı olarak isimlendirilen işlemcilere sızma tehlikelisini de beraberinde getiriyor.

Oluşan bu güvenlik açıklarının 2008 senesinde üretilen işlemcileri de tehdit ettiğini ve 9. Nesil Intel işlemcilerini etkileyeceğini de belirtmekte fayda var. Tüm bu açıkların yaklaşık 1 senedir devam etmesi ise sorunun ciddiyetini iyice arttıran bir ekten. Bu konu hakkında bazı kaynaklar ise, işlemcilere nasıl sızıldığı ile ilgili videolar yayınlamış durumda. Intel sızmaları engellemek için yapılandırmaya başlamış olsa da soruna kısa sürede kalıcı bir çözüm bulamazsa bu olaydan oldukça zararlı çıkacağını da söyleyebiliriz.

İşlemcilerde yine bir açık keşfedildi

Intel bu güvenlik açıklarının kötüye kullanımını engellemek için hızlı bir şekilde işlemci mikrokod güncellemelerini yayınladı. Güvenlik güncellemeleri, anakart UEFI firmware güncellemeleri olarak Windows Update üzerinden kullanıcılara dağıtılıyor. Intel aynı zamanda bu güncellemeyle 2. Nesil Inter Core işlemcilere kadar tüm Core ve Xeon işlemcileri koruma altına almış oluyor. Ancak getirilen bu yeni güncellemenin güvenlik açıklarını tamamen ortadan kaldıracak mı? Yoksa yeniden açıklar meydana gelecek mi? Sorularına şimdiden yanıt vermek zor. Bu soruların yanıtını ilerleyen dönemlerde Intel’in ve araştırmacıların yapacakları açıklamalar doğrultusunda öğreneceğiniz.


Intel'e yeni bir kriz daha mı geliyor?Intel'e yeni bir kriz daha mı geliyor?
Teknoloji Devleri ZombieLoad Açığı İçin Yama YayınladıTeknoloji Devleri ZombieLoad Açığı İçin Yama Yayınladı

PAYLAŞ