Intel dizüstü bilgisayarlar için yeni bir soğutma çözümü hazırlığında - Haberler - indir.com

Intel dizüstü bilgisayarlar için yeni bir soğutma çözümü hazırlığında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-30 14:44:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İşlemci pazarında son zamanlarda zor günler içerisinde olan Intel, mobil çözümler için önemli bir soğutma sistemi üzerinde çalışıyor olabilir. Yarı iletken üreticisi Intel, son yıllarda işlemci pazarının kızışması ile beraber rakiplerinin karşısında zor günler geçiriyor. Bildiğiniz üzere teknoloji dünyası gelişim gösterdikçe rekabet koşulları da oldukça sertleşti. Bu durum karşısında Intel zor günler geçiriyor olsa da zaman zaman dikkat çekici çalışmalara imza atıyor. 

Elde edilen haberlere göre yapılan yenilikler ile beraber %30'a kadar iyileştirme sağlanıyor. Şirketin mavi ekibi gelecek aylarda düzenlenecek olan CES 2020 etkiliği kapsamında soğutma ile ilgili etkili çözümler sunabilir. Şöyle ki mevcut dizüstü bilgisayarlarındaki en büyük sorun tahmin edeceğiniz üzere yeni teknik ile beraber daha kolay bir çözüm sunuyor. Hali hazırdaki Vapor Chamber ile yaprak grafit yöntemlerini birleştirerek teknoloji devi bu sayede %30 oranında daha etkili bir ısı dağıtımı sağlayacak. Bu bilgilere ek olarak aynı zamanda şu ana kadar genellikle tercih edilen klavye altı ürün yerine yeni soğutucu ürünü dizüstü bilgisayarın arka kısmına kadar uzanabiliyor. Bu teknoloji ile beraber ekran ekran tasarımı bu durum karşısında kullanılmayacak dahi olsa da fansız olan dizüstü bilgisayarlar ve hava soğutmalı modellerde daha ince bir gövde tasarımı ön plana çıkıyor. 

Günümüzün en büyük dizüstü bilgisayar kullanımı sorunlarından biri soğutma sistemleri. Uzun süreli kullanımlarda dizüstü bilgisayarlarda ciddi bir ısınma ortaya çıkabiliyor. Bu sorunu en aza indirmek amacıyla harekete geçen şirket konu ile ilgili çalışmalarını gelecek yıl sunabilir. 

 





PAYLAŞ