Intel Avrupa'da yeni bir fabrika kuracak - Haberler - indir.com

Intel Avrupa'da yeni bir fabrika kuracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 17:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çip üretimine daha farklı bölgelerdeki fabrikaları ile arttırmayı hedefleyen Intel, Avrupa'da yeni bir fabrika kuracağı iddiaları ile gündeme geldi.

Küresel anlamda yaşanan çip krizinde, özellikle sektör devlerinin sorumluluk alarak yüksek kapasite ile çözümler üretmesi bekleniyor. Bu aşamada listenin ilk sıralarında yer alan Intel ise farklı bir yatırım projesi ile birlikte çip üretimini hızlandırmayı hedefliyor. Bugün gündeme gelen yeni haberlerde ise Avrupa Komisyonu desteği ile birlikte Intel’in Avrupa'da yeni bir fabrika kurabileceği öne sürüldü. Yarı iletken üretimi için fabrika yatırımlarını hızlandıran Intel'in Avrupa bölgesinde devasa bir merkez kurmak için harekete geçtiği ve Avrupa Birliği'nin de bu konuda önemli bir destek sunacağı konuşuluyor.

Çip krizinde benzer senaryolar yaşanmaması sağlanabilir

Yaşanan kriz, üretimler ile birlikte belirli bir tarih sonrasında sona erebilir. Ancak yeniden benzer durumların yaşanmaması adına şirketlerin uzun vadeli planlar yapması zorunlu olarak görülüyor. Bu bakımdan Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelerde, 10 yıla kadar kendi çipini üretmek ve üretimi artırmak için çalışmaların yapılacağı belirtildi. Intel tarafından planlanan yeni üretim çalışmalarında hedef ise 2030 yılına kadar dünya genelinde üretilecek tüm yonga setlerinin yüzde 20'sini üretmek. Mevcut hedeflerin yakalanabilmesi adına ise dev bir fabrikanın kurularak üretime geçmesi beklenirken, Intel'in mevcut proje için 20 milyar dolar civarında yeni bir yatırım bütçesi ayırdığı belirtildi. 

İtalya’da ve Fransa’da kritik zirve

Yeni Yatırım için bölgenin neresi olacağı şu anda net olmasa da özellikle Intel CEO’su Pat Gelsinger tarafından Fransa ve İtalya'da liderler ile yapılan görüşme oldukça dikkat çekmişti. Intel'in bugüne kadar yeni yatırımlarda çok fazla yer vermediği Avrupa bölgesi, çip krizinin en çok yaşandığı yerlerden birisi olması nedeniyle yatırım için şartların uygun olmasını sağlıyor. Özellikle Avrupa Birliği tarafından çip sektörüne yönelik geliştirilecek yeni stratejiler, yatırım yapacak şirketlere de farkı avantajlar getirebilir. Bu nedenle Intel sektörü yakından takip ettiği gibi Avrupa'nın pek çok farklı ülkesinde de girişimlerine şu an için başlamış durumda. Şartların uygun olması halinde Intel, dev bir bütçe ile devasa bir fabrikayı Avrupa Birliği sınırları içerisinde yükseltmeye başlayabilir.





PAYLAŞ