Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacak - Haberler - indir.com

Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 20:01:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD'de Trump yönetimi içinde Intel'in de bulunduğu bazı tedarikçilerin Huawei ile anlaşma içerisinde olmalarını istemedi ve aralarında bulunan anlaşmayı da iptal etti. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, artık Intel'den ürün tedariği sağlamayacak. 

Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde yer alan Çin menşeli ve çok uluslu bir teknoloji şirketi olarak uzun süredir adından söz ettiriyor. Özellikle de ürettiği akıllı cep telefonlar ve telekomünikasyon altyapısı ile ön plana çıkmayı başaran bu şirket, uzun bir zamandır ABD ile bazı sorunlar yaşıyordu. ABD tarafından, Çin hükumeti adına casusluk yapmakla suçlanan başarılı şirket, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının ortasında kalmış ve bunun sonucu olarak da bir takım ambargolar ile karşı karşıya kaldı. Bu durum zaman zaman şirketin zorlanmasına sebep olsa da çalışmalara devam edildi. Ambargo olarak ise, Google servislerine erişimi yasaklandı. Şimdi şirkete bir yasak daha geldi. Başkanlık seçimini kayıpla tamamlayan Trump, görevi devretmesine günler kala aralarında Intel'in de yer aldığı bazı şirketlerden, Huawei'in ürün tedarik edemeyeceğini belirtti. 

Huawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktıHuawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktı

Huawei artık Intel’den ürün alamayacak

ABD ambargosu ile karşı karşıya kalan Çin merkezli şirket, stratejik bir çözümle ilerleme kaydetmeye başladı. Bu da, kendi ürettiği işletim sistemi istediği düzeye gelene kadar iç pazarda yayılmaya yönelikti. Kar elde edebilmek için farklı alternatifler üzerinde de çalışmalar yapan şirket, ilk olarak ise elinden alt markası olan Honor'u çıkarmış ve laptop pazarına yönelmişti. Bu alanda özelikle de ultrabook modelleri ile dikkatleri üzerine çeken başarılı şirket, pandemi dönemiyle yükselişe geçen pazarda oldukça başarılı bir ad edinmiş durumdadır. Şimdi ise Reuters tarafından yapılan haberlere göre, ABD'de Trump yönetimi, aralarında Intel'in de yer aldığı bir grup şirketin, Huawei ile olan ticaret ilişkileri de iptal edildi. Bundan sonra ise Intel, Huawei için işlemci ya da farklı bir ürün tedariği yapmayacak. Konuyla ilgili olarak her iki iki şirkette yorum yapmayı reddetti. 

Biden ile durum değişebilir

Şirket adına son derce zorlu olan bu karar, belirtildiği üzere Trump yönetimi tarafından alındı. Fakat 20 Ocak tarihinde ABD koltuk değişimi durumu söz konusu olacak. Mevcut Başkan Trump, görevi sürecini sonlandırarak, görev, yeni Başkan Joe Biden'a devredecek. Biden'ın görevi teslim aldıktan sonra Huawei ambargosunu kaldırıp kaldırmayacağı ise merak edilen konuların başında geliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

 


Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldıHuawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı
BlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladıBlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladı
Huawei MateBook X Pro 2021'in tanıtımı gerçekleştiHuawei MateBook X Pro 2021'in tanıtımı gerçekleşti

PAYLAŞ