Intel artık AMD ile çalışmayacak - Haberler - indir.com

Intel artık AMD ile çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 20:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Intel tarafından üretilen yeni masaüstü grafik kartları XE serisi dün itibariyle piyasada yerini aldı Genel olarak elde edilen bu grafik kartlarının AMD destekli sistemlerde performans sergilemeyeceği yönündedir. Nvidia ve AMD üretimi masaüstü kartları genellikle Intel ve AMD işlemcili sistemli cihazlarda sorunsuz bir şekilde performans sergiliyordu. Intel'in almış olduğu bu karar ile beraber şirket, 20 yıldır ilk olarak özel bir BIOS'a ihtiyaç duyulacak. 

Bir Intel sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda bu grafik kartlarının önceden oluşturulmuş sistemlerin bir parçası olduğu söylemek mümkündür. Bu anakartlar Intel Iris X'e'yi destekleyen özel bir BIOS gerektirir. Bu sebeple de diğer sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışmayacak. 

Intel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurduIntel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu

Intel AMD desteği olmayacak

Intel ilk Iris Xe masaüstü GPU’lar ile beraber grafik kullanıma yönelik bilgisayarlarda geliştirme yapmak amaçlanıyor. Standart iş odaklı bilgisayarların daha bir çoğu entegre bir şekilde kartla beraber geliyor. Birçok ekran desteği ve diğer konular için ekran kartlarının önemi daha da çok artmış gibi gözüküyor. Şirket bu sebeplerden dolayı donanım hızlandırmayı ve diğer çözümleri de içeren bir iyileştirme sunmayı amaçlıyor. Yeni nesil grafik kartlarının oyun geliştirmek ya da oyun oynamak için tasarlanmadığını da belirtmekte fayda vardır. 

Bu kartlar daha çok gündelik işler için tasarlanmış birimler olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bununla beraber şirket, gelecek için Xe-HPG adlı mimari üzerinde çalıştığının sinyalleri de veriliyor. Bu AMD ve Nvidia ile rekabet edebilecek kartlar üretmesi konusunda da umut verici bir durumdur. Elbette tüm bu gelişmeler heyecan verici olacak. Yeni çıkan grafik kartları sadece Intel sistemlerle sınırlı kalmaz. Diğer markaların sistemlerine sahip kullanıcılar da rahatlıkla kullanmaya devam edebilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor.


Dynabook 11.nesil Intel işlemciler ile yenilendiDynabook 11.nesil Intel işlemciler ile yenilendi
Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacakIntel artık Huawei ile ticaret yapamayacak
Intel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladıIntel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladı

PAYLAŞ