Intel Apple'a ayrıcalık tanıyor - Haberler - indir.com

Intel Apple'a ayrıcalık tanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 17:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Intel’ın ARK listesinde yapmış olduğu bir değişiklik ile iki 10.nesil Ice Lake mobil işlemcisinin Apple’a özel hale getirildiği düşünülüyor. İşlemci üretici şirket Intel, iki işlemciyi Ice Lake listesinden çıkartmış ve MacBook Pro’larda kullanılan iki işlemciyi dahil etmiş durumda. Uzun bir süredir Apple’ın kendi bilgisayar işlemcileri üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Öyle ki önümüzdeki yıl ARM tabanlı işlemciye sahip MacBook modellerin piyasada olacağı da iddia ediliyor. Fakat ortaya çıkan söz konusu yeni bilgiler Apple ile Intel arasında işlemci ortaklığının kısa sürede bitmesi beklenmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Intel’in Ice Lake işlemcilerini sıralamış olduğu bir liste de dikkatleri çekerken, üretici şirket Ice Lake işlemciler yer alan listesinden Core-i71068G7 ve Core i5-1038G7 işlemcilerini sessiz bir şekilde kaldırdı.

Intel, Moovit'i 900 milyon dolara satın aldıIntel, Moovit'i 900 milyon dolara satın aldı

Apple ve Intel’in işlemci ayrıcalığı

ARK veri tabanı listesinden kaldırılan iki söz konusu işlemcinin yerine ise Core i7 – 1068NG7 ve Core i5-1038NG67 yapı numaralı işlemciler geldi. Geekbench ve NotebookChech, Intel’ın işlemcilerinde yer alan “N” harfinin Apple’ın bilgisayarlarında yer alan işlemcilerin yapı numarasında yer aldığı söyleniyor. Intel’ın ARK listesine eklediği bu iki işlemcinin Apple’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu 13 inç MacBook Pro’larda yer alan işlemciler olduğu da bilgiler arasında bulunuyor. Intel’in bu iki işlemciyi Apple’a özel işlemciler haline getirmiş olduğunu da anlamış oluyoruz.

Popüler işlemci üretici şirket Intel’ın ARK listesinde yapmış olduğu bu değişiklik, Intel’ın Ice Lake işlemcilerde Apple’a ayrıcalık tanıdığını da gösteriyor.


İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır?İnternet altyapı sorgurlama nasıl yapılır?
Intel beyin tümörünü tespit edecek yapay zeka geliştiriyorIntel beyin tümörünü tespit edecek yapay zeka geliştiriyor

PAYLAŞ