Intel Apple Yüzünden 5G İşinden Çekiliyor - Haberler - indir.com

Intel Apple Yüzünden 5G İşinden Çekiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 18:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz sene Apple ve Qualcomm arasında ciddi bir savaş başlamış ve bu iki dev firma patent yüzünden davalık olmuşlardı. Çin’de, Qualcomm’a ait olan iki patentin ihlal edildiği savunulan iddia da Apple'ın yeni telefonlarını piyasaya sürmesi ertelenmişti. Daha önce bir Amerikan firmasının, diğer Amerikan firmasını yasaklattığı bu dava taraflar arasında oldukça gergin ilerliyordu.

Açılan bu dava yüzünden 5G modemler konusunda zor günler yaşayan Apple'ın yeni ürünlerinin gecikebilme ihtimali söz konusuydu. Kullanıcılarını üzen bu haberin firma için zararı çok daha büyük olacaktı. Bu nedenle 5G modemleri telefonlarına ekleyebilmek için Apple Intel ile görüşmüştü. Ancak bu karar Apple yetkililerinin hoşuna gitmeyen sadece zorunluluktan dolayı alınan bir karardı. Diğer telefon markalarından özellik olarak geri planda kalan Apple durumu en kötü senaryoya karşı baş edilebilir seviyeye getirmeye çalışıyordu.

Qualcomm, Apple'dan patent ihlali yüzünden para istiyorQualcomm, Apple'dan patent ihlali yüzünden para istiyor

Apple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte

Bir başka görüş ise iki firmanın güçlerini bir araya getirmesiydi. Yaşadıkları bazı sorunların çözümü yolunda birlikte ilerlerlerse daha başarılı olacakları aksi takdirde dava sürecinin iki firma içinde kötü sonuçlar doğuracağı savunuluyordu. Birleşme konuşmaları olsa da, firmalar böyle bir açıklamayı yapmamıştı. Apple ya da Qualcomm'un geri adım atmayacağına ama bir noktada anlaşmak zorunda kalacaklarına kesin gözle bakılıyordu.  Ortada iki iddia vardı. Ya Intel 5G modem işinden çıkarak Apple bunu bildirecek ve Apple'da Qualcomm ile mecbur birleşmek zorunda kalacaktı. Ya da bu iki dev firma birleşme kararı alarak Intel'i çekilmeye zorlayacaklardı. Bu ihtimallerden ilki daha olası gibi gelse de öyle olmadı.

Apple ve Qualcomm Güçlerini Birleştirdi

Geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir haber geldi. Apple ve Qualcomm birleşme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde taraflar birbirlerine karşı olan tüm davaları geri çektiklerini ve uzlaşmanın yolunu bulduklarını açıkladı. Bu birleşme ise Intel'in 5G modemlerden çekilme kararı almasına neden oldu. 

Intel CEO’su Bob Swan "Apple ve Qualcomm’un duyurusu ışığında, bu teknolojiyi akıllı telefonlar için sunarken para kazanma yönündeki beklentilerimizi değerlendirdik ve henüz bir yol göremediğimize karar verdik.” açıklamasında bulunarak, 5G modemlerden geri çekildiğini resmi bir şekilde dile getirdi. 


Apple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona ErdiApple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona Erdi
Apple'a Milyar Dolarlık DavaApple'a Milyar Dolarlık Dava

PAYLAŞ