Intel, 5GHz'li işlemcisi Core i7-8086K'yı duyurdu! - Haberler - indir.com

Intel, 5GHz'li işlemcisi Core i7-8086K'yı duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-05 11:01:28
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Intel firmasının 10. yılına özel duyurduğu işlemcinin detaylı özellikleri açıklandı. İşlemci konusunda lider markalardan biri olan Intel'in yeni duyurduğu işlemcisi adeta performans canavarı. Intel X86 mimarisine sahip olan ilk işlemcisi 8086'nın tanıtımından tam olarak 40 yıl sonra, X86 mimarisinin 40. yıl dönümüne özel Intel Core i7-8086K işlemcisini sınırlı sayıda tüketicilere sunacak.

8086K İşlemcisinin Özellikleri

Adeta performans canavarı olan bu işlemci kutusundan 4GHz frekans ile çıkıyor. Bu 8. nesil işlemci, turbo aşırtma ile yaklaşık 5GHz maksimum frekansa ulaşabiliyor. Intel bu işlemcisiyle günümüzde popüler olan E-Spor oyuncularının maksimum performansı elde edeceğini ve yeni çıkan, çıkacak olan oyunlarda maksimum verimliliği elde edeceğimizi söylüyor. Malum oyun sektörünün hızla gelişmesi yeni oyunların ve oyun motorlarının çıkmasıyla ekran kartları yetersiz kalıyordu. Ekran kartlarının yetersiz kalmasının yanında işlemci konusunda da oldukça sıkıntı yaratan bu oyunlarda 8086K işlemcisinin zorlanmayacağını düşünüyoruz. Oyunların yanı sıra modelleme programlarında ve özellikle video düzenleme programlarında işe yarayacak bu işlemci, sizin sonuç alma sürenizi kısaltacak ve maksimum performans almanızı sağlayacaktır.

Intel'in 40. yıl dönümüne özel çıkarttığı bu işlemci 8 Haziran'da piyasaya sürülecek. Fakat sınırlı sayıda üretilecek olan bu işlemci ülkemizde ne kadar fiyatı ne olur bilmiyoruz. Piyasaya 8086 adet sunulacak olan bu işlemci için ne kadar olsa veririm diyorsanız gündemi takip edin çünkü siz daha raflarda görmeden tükenebilir. İşlemci konusunda sınır tanımayan Intel, yıl dönümlerine özel işlemciler çıkartmaya devam edecek.





PAYLAŞ