Intel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı - Haberler - indir.com

Intel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 14:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019’a az bir zaman kala artık üretici markalardan yeni teknolojilere yönelik hamleleri görmeye devam ediyoruz. Her yıl gelişen teknoloji herkesi heyecanlandırmayı başarıyor ve her geçen gün bir başka yenilik daha görüyoruz. İşte bunlardan birisi olan 5G teknolojisine yönelik Intel cephesinden bir hamle gördük. Bu noktada Intel beklenen XMM 8160 5G modelini resmi olarak duyurusunu gerçekleştirdi. Bu model ile beraber akıllı telefonlar 5G teknolojisinden yararlanabilecekler. Intel’In yeni sunmuş olduğu bu modem ile beraber PC’ler ve akıllı telefonlar geniş bant erişim noktası ile 5G hızında bir bağlantıya erişebilecekler. Bu noktada XXM6160 5G’nin 6 gigabit/saniye hızı destekleyeceği ifade ediliyor.

Intel XMM 8160 5G Modem Detayları

Intel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek VerecekIntel'in 9. Nesil İşlemcileri 128 GB RAM'e Kadar Destek Verecek

Modemin destekleyeceği 6 gigabitlik bu hız, şuan varolan LTE modemlerden tam altı kat daha hızlı bir bağlantı erişimi sağlamış olacak. Şirketin bu modem modellerini ise 2019 yılının ikinci yarısı ile beraber pazara sunması bekleniyor. Intel XXM 8160 çoklu moda sahip bir modem olduğu için tek 5G desteği ayrıca SA ve NSA modlarına da destek sunacak. Diğer yandan 4G, 3G ve 2G bağlantısı ile de çalışacak. Çoklu mod, tek çip özelliği ile telefon modül tasarımcıları daha küçük ve tasarruflu modeller üretebilecekler. Bu sayede Intel’ın güç ve modem boyutu noktasında oldukça başarılı bir iş çıkarttığını görüyoruz. Yeni modem çipi çoklu bağlantı özelliği sayesinde mobil kullanıcılar için önemli bir hal alacak.

Çekim kalitesinin değişiklik gösterdiği alanlarda kullanıcılar bu yeni çip ile bağlantı sorunu yaşamayacaklar. Modem henüz yeni olduğu için piyasada standartlaşma süresi bulunacak. Bu noktada nmWave sisteme sahip model desteklemiş olduğu 6GHz 5G NR ile en yüksek 6 Gbps hızlarına erişebilecek. Intel XMM8150 modeline sahip akıllı telefonların ise 2020 ile beraber hayatımıza girmesi bekleniyor.  



PAYLAŞ