Intel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldı - Haberler - indir.com

Intel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

VLSI Technology tarafından açılan dava ile birlikte Intel için başlayan adli süreç sonuçlandı. Şirket 2.2 milyar dolar tazminat ödeyecek.

Sektör devlerinin ciddi ödemeler yapmasına neden olan patent ihlallerinde, Intel ciddi bir tazminat ile karşı karşıya kaldı. 2 farklı patent ihlali nedeniyle VLSI Technology tarafından Intel’e açılan dava sonuçlandı. Apple ve Samsung gibi pek çok şirketin de benzer durumlar yaşadığı patent ihlallerinde Intel oldukça yüksek bir tazminat ödemek zorunda kalacak.  Ancak davanın sonuçlanması ile birlikte özellikle sektörde ciddi tartışmalara da başladı. Pek çok küçük şirketin, patent avcılığı yaparak büyük şirketlere karşı saldırgan bir tutum sergilediği öne sürülürken, Intel’e dava açan VLSI Technology’nin mevcut ihlal patentlerini 2019’da satın almış olması iddiaları da güçlendirdi.

Intel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladıIntel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladı

Satın aldıktan sonra harekete geçmiş!

VLSI Technology için yapılan araştırmalarda ihlale neden olan iki patentin saat frekans kontrolü ve minimum bellek voltaj tekniği olduğu öğrenildi. Ancak bu iki konuda da ilk patentler ilk kez 2010 yılında SigmaTel tarafından alınmış. Ardından ise çeşitli satın almalar ile birlikte el değiştiren patentler, 2012 yılında FreeScale, 2019 yılında ise VLSI Technology’e devredilmiş durumda. 2019 yılında yaşanan yeni satın alma ile birlikte Intel’e karşı hemen harekete geçen şirket, 2.2 milyar dolarlık bir tazminat almaya da hak kazandı.

Davada iki ihlal ayrı ayrı değerlendirildi. İki ihlal de mahkeme tarafından kabul edilirken bir patent için 1.5 milyar dolar, diğer patent için ise 675 milyar dolarlık bir tazminat ödenmesine karar verildi. Oldukça yüksek bulunan bu tazminatların gerekçesi ise ihlale neden olan teknolojilerin Intel tarafından çok fazla cihazda kullanılmış olması. Yaşanan gelişmeler üzerinde VLSI Technology ve Intel cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Kararın bir üst mahkemeye de taşınması gündemde.


Intel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptıIntel'in yeni CEO'su şirketin geleceğe yönelik planları hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ