Intel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladı - Haberler - indir.com

Intel 2020 dördüncü çeyrek raporunu yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 14:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene çeyrek raporlarında mali durumu çok dalgalı olan Intel bu sene pandemi döneminde bilgisayar satışlarını arttırarak dördüncü çeyrekte gelirini beklentilerin üzerine çıkardı.

2020 yılının geneli pandemi nedeniyle çok zor geçse de bu zorlu koşullar bazı şirketlerin işine yaradı. Krizi fırsata çevirmeyi başaran şirketler arasında olan Intel, uzaktan eğitim ve dijital iş yaşamı döneminde dizüstü bilgisayar ve tablet modellerine olan yoğun artış üzerine 2020 yılının son çeyreğini başarıyla kapattı.

Intel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurduIntel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu

Yıla AMD baskılarının piyasada zorlaştırdığı rekabet ve üretim sıkıntılarıyla başlayan Intel’in zor bir sene geçireceği düşünülse de durum hiç de öyle olmadı. Tüm bu kargaşanın içerisinde pandeminin en çok yaradığı şirketlerden biri Intel oldu. Özellikle uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar ve tablet satışlarının artması şirkete gelir olarak yansıdı.

Intel hedef gelirini aşmayı başardı

Geçen sene dördüncü çeyrek raporlarının yayımlanmasıyla birlikte Intel’in elde ettiği toplam gelir 20 milyar doların üzerine çıktı. Şirketin geçtiğimiz senenin son çeyreğinden beklentisi yaklaşık 17.5 milyar dolar civarındaydı. Gelir beklentisinin üzerine çıkmayı başaran şirketin bu dönemde faaliyet karı ise 5.9 milyar dolar olarak kayıtlara yansıdı.

Intel Rocket Lake ile %14 IPC artışı sunacak

Şirketin PC işlemci satışları geçen seneye göre yüzde 33 arttı. Dizüstü işlemcileri satışında ise yüzde 30 yükselme gerçekleşti. Bu dönemde dizüstü bilgisayarların ortalama fiyatlarının yüzde 15 düşmesi de bu satışlarda etkili oldu. PC bölümünden genel olarak 10.9 milyar dolar gelir ile yüzde 9 civarında artış sağlayan Intel’in mobileye sürücüsüz araç teknolojileri bölümü de yüzde 39 artışla dikkat çekti. Ancak bu iki bölüm dışındaki tüm bölümlerin genel kazancında düşüş yaşanması da gözlerden kaçmadı. 2020 yılı itibariyle Intel toplamda 78 milyar dolar gelir elde ederek rekor kırmayı başardı. Şirketin PC bölümü 40 milyar dolar gelir ile başı çekse de şirket yeni yılda normalleşme beklediği için gelir hedeflerini düşürmüş durumda. Ancak 2021'in ilk aylarında pandeminin etkisinin devam edeceğini düşünürsek şirketin 2021 yılının ilk çeyreğinde de hedef gelirinin üzerine çıkmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ilerleyen dönemlerde bu başarının devam edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.


Dynabook 11.nesil Intel işlemciler ile yenilendiDynabook 11.nesil Intel işlemciler ile yenilendi
Intel artık Huawei ile ticaret yapamayacakIntel artık Huawei ile ticaret yapamayacak

PAYLAŞ