Intel, 10nm Ice Lake İşlemcilerini Tanıttı - Haberler - indir.com

Intel, 10nm Ice Lake İşlemcilerini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 14:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Beklenen CES 2019 şovunu gerçekleştiren işlemci üretici markası Intel’ın merakla beklenen yeni nesil Ice Lake işlemcileri ilk defa misafirlere sunulmuş oldu. 2019 yılı içerisinde piyasada göreceğimiz bu yeni işlemci modelleri etkileyici bir basın etkinliğiyle beraber gözler önüne serilmiş oldu. Intel’ın bu yeni işlemci serisi 10nm üretim sürecinde Ice Lake olarak karşımıza çıkıyor. Bir süredir beklenen ve CES etkinliği ile beraber tanıtılacağı söylenen model serisi nihayet tanıtılmış oldu. Sunny Cove mikro mimarisi ile gelen yeni Ice Lake işlemcileri bilgisayarlara yeni yıl ile beraber Wifi 6, Thunderbolt 3 ve DL Boost gibi yeni özellikler gelmiş olacak. Şirket tarafından ifade edilene göre yeni nesil Ice Lake işlemcileri 2019 sonu ile beraber dizüstü ve PC bilgisayarlarda görmüş olacağız.

Intel Ice Lake 2019 İşlemcileri

Intel 5G Destekli Yeni Modemini TanıttıIntel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı

Intel tarafından belirtilene göre önceden oluşturulmuş olan yonga kalıbının üzerine işlem gücü eklenmesi sağlanan Foveros 3D adlı çip istifleme teknolojisi kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde çipler oluşturulduktan sonra yapay zeka işleme, grafik ve daha birçok işlevde bu durumlar üst üste eklenmiş olacak. Daha önce Intel’ın içeriklerine göre entegre grafik kartı olmayan F serisi dizüstü ve masaüstü işlemcileri ile bütçe dostu bilgisayarlarda yer alacak. Bu yeni nesil 10 nm Ice Lake işlemcleri Intel’ın hem iş gücü hem de verimlilik noktasında oldukça güçlü bir model olacak. Bu noktada 2019 yılı içerisinde Intel işlemcilerin ön planda olduğu bilgisayar modelleri göreceğiz.

Intel 9.Nesil Coffee Lake İşlemci Serisi Tanıtıldı

Etkinlik esnasında Intel tarafından ifade edilene göre dizüstü bilgisayarlar için özel olarak üretilecek 9.nesil H serisi işlemciler olacak. Bu işlemciler yılın ikinci çeyreğinden itibaren ise dizüstü bilgisayar modellerindeki yerini alacak. 9.nesil H serisi dizüstü bilgisayar işlemcileri masaüstü versiyonlar ile oldukça benzer olacakken 8.nesilde kullanılan 14 nm ile üretilecek.


Intel 50.Yılını Kutluyor!Intel 50.Yılını Kutluyor!
Intel Gen 11 Ekran Kartı Modellerini DuyurduIntel Gen 11 Ekran Kartı Modellerini Duyurdu
Intel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemcilerIntel'den yeni MAC'lere güç verecek işlemciler

PAYLAŞ