Intel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu - Haberler - indir.com

Intel 10.nesil Tiger Lake oyuncu dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

CES 2021 teknolojilerini ve yeniliklerini görmeye devam ediyoruz. CES 2021’de sahne alan isimlerden olan Intel, ultra hafif ve kompakt oyuncu dizüstü bilgisayar modelleri için 10 nm Tiger Lake H35 işlemci serisini duyurdu. Bu işlemci ailesi üç farklı model olarak karşımıza çıkarken, boyutun dizüstü bilgisayarlar için bir avantaj olmasına imkan tanıyacak. Tüketici Elektroniği Fuarı içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminden ötürü bu yıl online olarak gerçekleştiriliyor. Duyurular hızlı bir şekilde yapılmaya devam ederken, gerçekleştirilen yeni duyurulardan birisi de Intel cephesinden geliyor. Intel’in ilk 10 nm Tiger Lake mimarisine sahip olarak 35W’lık bu işlemciler Tiger Lake H35 serisi olarak geliyor.

Intel’in 10nm mimarili sadece U serisi işlemciler pazarda yer almıştı. Bu işlemciler ise 15W güç kullanan ve ultra hafif dizüstü bilgisayar modellerinde ağırlık olarak tercih ediliyordu. Ancak yeni Tiger Lake H35 serisi işlemciler ise ultra taşınabilirliğe sahip oyuncu dizüstü bilgisayar modellerinde yer alacak ve oyunculara ise 1080P için 70+ FPS sunmayı hedefliyor.

Intel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştıIntel NAND flash bellek departmanı için SK Hynix ile anlaştı

Tiger Lake H35 serisi oyuncu leptoplara özel olarak tanıtıldı

Intel açıklamasına göre Tiger Lake H35 serisi işlemciler, 2021 yılının ilk yarısında 40’tan fazla dizüstü bilgisayar modelinde yer alacak. Bu modellerin bazıları CES 2021’in ilerleyen günlerinde karşımıza çıkacak. Intel’in bu yeni işlemcileri ile AMD’nin Ryzen 9 4900HS modeline rakip olması bekleniyor. Piyasada yer alan 45W H serisi işlemcilere sahip Razer Blade 15 ve MSI GS66 Stealth gibi modeller yer alıyor. Ancak Tiger Lake H35 serisi performans noktasında dikkat çekecek ve 14 inçlik kompakt oyuncu dizüstü bilgisayar modellerini de pazarda göreceğiz. Intel’in bu yeni işlemcisinin hangi ekran kartları ile geleceği ise henüz belirtilmiş değil. Core i7-11375H, Core i7-11370H ve Core i5-11300H şeklinde üç farklı model ile göreceğiz. Yeni işlemcilerin tamamı dört çekirdeğe sahip  ve Irıs Xe entegre GPU ile geliyorlar.

Intel tarafından açıklananlara göre Tiger Lake H35 serisi, 11.nesil 15 watt Tiger Lake işlemcilerden daha iyi bir performans sunuyor. Bu performans farkı ise tek iş parçacığında yüzde 9 iken, çoklu iş parçacığı performansında ise yüzde 40’a kadar çıkıyor.


AMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adımAMD'den NVIDIA ve Intel hakkında şaşırtan adım
11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor11.Nesil Intel işlemciler Mart'ta geliyor

PAYLAŞ