Instant Articles özelliğini Facebook Messenger'a getiriyor - Haberler - indir.com

Instant Articles özelliğini Facebook Messenger'a getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-21 09:50:58
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Sosyal Medya

Dünya üzerinde insanların sosyalleşmesini sağlayan ve bilgi akışını kontrol eden facebook her geçen gün yeni bir hizmete ev sahipliği yapmaktadır. Gelişen teknolojiye ve hızına ayak uyduran facebook lider firmalardan olmaya devam ediyor. En son yeniliği olan Messenger ve facebook'u birbirinden ayıran facebook bu seferde kullanıcılarının karşısına İnstant Articles özelliği ile çıkmaktadır.

Instant Artıcles
Facebook üzerinde paylaşılan haber gibi sayfaların en hızlı şekilde ve haberin ana sayfasına geçmeden açılmasını sağlayan uygulamaya denir. Kullanıcılar facebook üzerinde paylaşılmış olan bir haberi ya da başka linkleri açmak istediğinde, önceden sayfa sizi ana sayfaya yönlendiriyordu. Bu size hem zaman kaybettiriyordu hem de facebook üzerinden çıkmanızı sağlıyordur. Mobil cihaz kullanıcılarının işine yarayacak olan bu uygulama ile artık paylaşılan linkleri tıkladığınız takdirde sayfanızdan ayrılmadan ve vakit kaybetmeden linke ulaşmanızı sağlayan uygulamaya Instant Artıcles deniyor. Firma bu uygulamayı mobil cihaz kullanıcılarına Nisan 2016 tarihinde sunduğundan beri android ve IOS veri tabanlı mobil cihazlarda uygulanmaya başlanmıştır.

Instant Artıcles Ve Messenger
Facebook son zamanlardaki yeniliklerin olan Messenger ve Instant Artıcles uygulamasını birleştirerek beraber sunmaya karar vermiş olup, mobil kullanıcılarının beğenisine sunmaya b aşlamıştır. Buna göre Messenger üzerinden size gönderilen ya da sizin gönderdiğiniz linkler, linkin ana sayfasına gitmeden en hızlı şekilde açılacaktır. Bu da size vakit kazandıracak olup, Messenger içindeki linklere daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Cihazınız Instant Artıcles'i destekliyorsa uygulamayı kullanabileceksinizdir. Mobil cihazlarda Instant Artıcles'i destekliyorsa, linklerde ve bağlantılarda minik bir ikon olacaktır. İkon, cihazınızın Instant Artıcles'i desteklediği anlamına gelir. Uygulama şimdilik sadece android cihazlar tarafından desteklenmektedir. IOS veri tabanlı mobil cihazların Instant Artıcles tarafından desteklenmesi için Facebook tarafından çalışmalara devam edilmektedir.

Uygulamayı destekleyen android cihazlarda Nisan ayından itibaren facebook üzerinden paylaşılan linklerin daha hızlı açılması sağlanmaktadır. Geçtiğimiz günden itibaren de Messenger uygulamasında android kullanıcılarının mesajlar üzerindeki linklere ulaşması sağlanmıştır. Facebook yeniliklerine ve çalışmalarına devam ederek IOS veri tabanlı mobil cihazların da bir an önce bu uygulamadan yararlanması için gerekli çalışmaları yapmaktadır.

 





PAYLAŞ