Instagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacak - Haberler - indir.com

Instagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 14:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook’un çatısı altında bulunan sosyal medya servisi Instagram, sahte haber ve içerik paylaşımları için yeni bir özelliğini başlattı. Instagram’a gelen yeni “yanlış bilgi” adlı özellik bazı kullanıcıların tepkisine sebep oldu. Sosyal medya servislerinin asılsız ve sahte haberler ile olan mücadelesini görüyoruz. Şirketler bu yönlü geliştirmeler yaparken, Instagram’dan önemli bir hamle geldi ve konu ile alakalı yeni bir özelliğini servise entegre etti. Bu özellik sayesinde yanıltıcı yada sahte olduğu belirlenen paylaşımlar işaretleniyor ve kullanıcılara bu içerik hakkında bilgiler veriliyor. Bu kapsamda yeni özelliğin oldukça işlevsel ve işe yarar olması bekleniyor.

Ancak bazı kullancılar tarafından ise bu özellik ile beraber içerik ve fotoğraf paylaşımının zorlaşıp zorlaşmadığı merak ediliyor. San Francisco’da yaşayan bir fotoğrafçı olan Toby Harriman, birkaç gün önce Instagram’da görmüş olduğu yanlış bilgi uyarısı hakkında biraz araştırma yaptı.

Instagram'ın büyüme hızı çok yavaşladı!Instagram'ın büyüme hızı çok yavaşladı!

Instagram’a yanlış bilgi özelliği geldi

Harriman gönderiyi komple kapatan yanlış bilgi uyarısı sonrasında gerçek fotoğrafı görmüş ve aslında renkli dağlarda duran adamın fotoğrafı olduğunu fark etmiş. Konu hakkında bir yazı hazırlayan Harriman, Instagram’ın dijital sanatı yanlış bilgi olarak işaretleyebileceğini belirtiyor. Öyle ki Instagram üçüncü parti bilgi denetleyicileri ile beraber hangi yönde gönderilerin paylaşılacağını belirtmek için “Topluluğumuzdan gelen ve teknolojiden gelen geri bildirim ikilisini kullanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Bakalım Instagram’ın getirmiş olduğu bu özelliğin ilerleyen dönemlerde yanlış tespitlerine karşı ne gibi önlemleri alınacak göreceğiz.


Instagram CEO’su Instagram'ın en büyük sorununu açıkladıInstagram CEO’su Instagram'ın en büyük sorununu açıkladı
Instagram, Boomerang'a yeni efektler geliyorInstagram, Boomerang'a yeni efektler geliyor

PAYLAŞ