Instagram'ın uzun videolar güncellemesi 20 Haziran'da geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'ın uzun videolar güncellemesi 20 Haziran'da geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal medyanın dev isimlerinden biri olan Instagram, günümüzde en aktif kullanılan platformlardan biri. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram üzerinde her gün, yine milyonlarca paylaşım yapılıyor. Instagram, önceleri fotoğraf paylaşım uygulamasıyken, Facebook tarafından satın alınmasıyla yelpazesini oldukça genişletti. Instagram üzerinden fotoğraf paylaşıldığı gibi, video paylaşımı da yapılıyor. Fakat bu videolar çok uzun süreli değil. Instagram'ın video paylaşımında belirlediği süre 1 dakika.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili olarak bir haber paylaşıldı ve platformda paylaşılan videoların süresinin uzatılacağı açıklandı. Bu özellikle, Facebook'un Youtube'a rakip olmayı amaçladığı da söylendi. Bilindiği üzere Youtube üzerinden yayın yapan kullanıcılar bulunuyor. Bu anlamda artık Instagram da bir seçenek olacak.

20 Haziran'da yeni özellikle beraber Instagram kullanıcı sayısı da duyurulabilir

Instagram, sürekli kendini yenileyerek rakiplerini büyük ölçüde geride bıraktı. 8 yıl içerisinde büyük bir gelişim gösteren platform, günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarının başında yer alıyor. Instagram, video paylaşımı özelliğini ilk olarak 2013 yılında kullanıcılarına sundu. Özellik ilk kullanılmaya başlandığında, 15 saniyelik videolar paylaşılmasına izin veriliyordu. Bu süre zaman içerisinde 1 dakikaya kadar çıkarıldı ve şimdi de sürenin 1 saate kadar uzatılacağı söyleniyor. Fakat sürenin ne kadar olacağı yönünde henüz kesin bir bilgi verilmedi. Fakat bu özellikle, 4K kalitesinde ve dikey olarak izlenebilen, geri ya da ileri alınabilen videoların eklenmesi bekleniyor.

Yeni özelliğin, Instagram yetkilileri tarafından 20 Haziran tarihinde yapılacak duyuru ile paylaşılması bekleniyor. Bu özelliğin yanı sıra, Instagram yetkililerin aynı tarihte Instagram kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığını da açıklaması bekleniyor. Çıkarılan tabloya göre, Instagram kullanıcı sayısının her dört ayda bir 100 milyon arttığı görülüyor. Tabloda, kullanıcı sayısının Eylül 2017'de 800 milyon olduğu görülüyor ve bu da şu an platformun 1 milyar kullanıcısı olduğu anlamına geliyor.





PAYLAŞ