Instagram’ın Sorular Özelliği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey - Haberler - indir.com

Instagram’ın Sorular Özelliği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 17:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram Hikayeler’de kullanıcıların en çok dikkatini çeken özelliklerden biri olan Sorular özelliği hakkında 10 bilgi.

Her gün biraz daha gelişen ve kullanıcılarını memnun edecek özellikler ile adından söz ettiren sosyal medya devi Instagram, yakın zamanda getirdiği sorular özelliği ile yine dikkat çekmişti. Hikayeler üzerinden kullanılan Instagram sorular özelliği, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü ve özellikle takipçileriyle etkileşimini arttırmak isteyenlerin işine yaradı.  Özellikle markalar ve fenomenler, kendi çıkarları doğrultusunda hareket edebilmek adına, kullanıcılarının fikirlerini bu yolla öğrenmiş oldu.

Instagram Sorular özelliği hakkında merak edilen ve bilinmesi gereken 10 nokta

  1. Sorular özelliği nasıl kullanılır?

Geçtiğimiz ay Instagram üzerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan sorular özelliği, kullanıcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Özelliği sizde kullanmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey Hikayeler kısmına girerek, çıkartmalara tıklamak. Daha sonra buradan sorular kısmını bulup seçmeniz ve istediğiniz soruyu sorarak hikayeye göndermeniz yeterli olacaktır. Gelen cevaplar, gelen kutunuza sadece sizin göreceğiniz şekilde düşer.

  1. Soruya nasıl cevap verilir?

Eğer siz soruya cevap verecek olan tarafsanız, hikayede karşınıza çıkan ekranda, sorunun altında yer alan kutucuğa tıklamanız gerekir. Daha sonra buraya cevabınızı yazarak gönder butonuna bastığınız anda, cevabınız karşı tarafa iletilir.

  1. Cevap veren ya da soru soranlar görülüyor mu?

Hikayede yayınlanan bir soruya cevap verdiğiniz zaman, kimliğinizi sadece yanıtladığınız kişi görür. Profilde cevabınızı yayınladığı takdirde, sizi özellikle etiketlemediği sürece, cevabı kimin verdiği görünmez.

  1. Sorular özelliği en çok fenomenler ve markaların işine yaradı

Sorular özelliği, kişilerin bir bakıma takipçileriyle olan iletişimini arttırdığından, daha çok fenomenler ve markaların işine yaradığı söylenebilir. Fenomenler ve markalar kullanıcılarından sorular alarak, soruları yanıtlamaya başladılar.

  1. Akıma katılan ünlülerden birisi Enis Arıkan oldu

Birçok ünlü, takipçilerinin sorularını bu özellik üzerinden yanıtlamaya başladı ve bunlardan bir tanesini örnek göstermek gerekirse de Enis Arıkan’ın ismi verilebilir. Enis Arıkan son dönemlerde çektiği videolar ile dikkatleri zaten üzerine toplamıştı.

  1. Marka bazında da Garanti’nin takipçileriyle sorular özelliği üzerinden iletişim kurduğu görülüyor

Yine markalar da kullanıcılarının sorularını yanıtlarken, Garanti Bankası’nın UGİ ile ilgili aldığı sorular dikkat çekiyor.

  1. Reaction Company de takipçilerinden soru alanlar arasında

Dijital reklam ajansı, doğa ve hayvan dostu  Reaction Company de takipçilerinden sorular kabul ederek, akıma destek verenlerden oldu.

  1. Duygu Özaslan özelliği ilk kullananlardan oldu

Makyaj videoları ile kadınların gönlünü fetheden fenomenlerden Duygu Özaslan, sorular özelliğini ilk kullanan isimlerden birisi olmuştu.

  1. Kahve severlerin de soruları cevaplandı

Kahve üzerine kurulmuş bir site olan 7grcoffee, kullanıcıların kahve ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıt verdi.

  1. Markalar arasında katılan bir başka isim, AGT oldu.

Kendisini yenilikçi parke tasarımcısı olarak tanımlayan AGT parke de kullanıcılarının sorularını alarak, markasına yön vermeyi amaçlayan isimlerden birisi oldu.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ