Instagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyor - Haberler - indir.com

Instagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Instagram şu anda popülerlik açısından listenin en üstünde yer almayı başarıyor. Popüler platform, Reels ile yeni bir alan kazanmış, kullanıcıların kısa bir süre içinde severek kullandığı bir özellik haline geldi fakat ancak işlet son güncelleme ile değişti. Uzun yıllar tasarım çizgisinden şaşmayan Twitter bir yana Instagram en çok tasarımının değiştiğini ve yeni özelliklerin eklendiği bir uygulama olarak değerlendirilir. Popüler platform Instagram en son güncellemesi ile butonların yerinin değişmesi platformun kullanıcılarını istan ettirdi. 

Instagram'ın son güncellemesi pek sevilmedi

Dünyanın en popüler platformlarından Instagram geçtiğimiz haftadan bu yana yeni güncellemesiyle gündemde. Yeni güncelleme ile beraber Instagram olumsuz anlamda oldukça anılıyor. Reels özelliği ile beraber uygulamanın alt kısmındaki çubuk değişmiş ve güncelleme ile gelen yeni görünüme kullanıcılar henüz alışamamışken şimdi de kalp butonu (beğeni ve yorum butonu) direkt mesajların yanına taşındı. Paylaşım ve bildirim özelliklerinin yeniden düzenlenmesi, kullanıcıların uygulama alanında hareket etmesini oldukça zorlaştırdı.

Instagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyorInstagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyor

Platforma gelen bu yeni düzen, ana araç çubuğuna bir alışveriş öğesi ve video akışı seçeneği eklerken bildirimleri ve yayın düğmesini ekranın sağ üst köşesine getirdi. Alışveriş sekmesi ve belirlenmiş Reels özelliği, Instagram platformunun tüketicilerini memnun etmekten çok para kazanmakla ilgilendiği izlenimini veriyor. 

Platforma son gelen güncelleme, telefonlarının uygulamayı en son sürüme otomatik olarak güncellemesi nedeniyle bazı kullanıcılar için bir sürpriz oldu. Geçtiğimiz günlerde 24 milyon Instagram takipçisi olan James Charles, Twitter hesabından en son güncellemeden duyduğu memnuniyetsizliği açıklayan bir video paylaşmıştı. Platformun bu yeni düzenine alışamayan birçok kullanıcı bu durumu eleştiren paylaşımlar yapmaya başladı. Özellikle mizah videoları çeken kişilerin diline düşen bu değişiklikler, komik paylaşımların ortaya çıkmasına da neden oldu. Instagram için yakın zamanda yeni gelişmelerin olması bekleniyor. 

 


Instagram Messenger için Instagram Messenger için "Vanish Mod" özelliği yayımlandı
Instagram yeni özellikler kazanıyorInstagram yeni özellikler kazanıyor
Instagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyorInstagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyor

PAYLAŞ