Instagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleri - Haberler - indir.com

Instagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 14:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Instagram, Reels ve Canlı videoların istatistik özellikleri yayındı. Bu şekilde profesyonel hesaplar hakkında ayrıntılı verilere ulaşım sağlanacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde Instagram, bağımsız içerik oluşturucuların para kazanmaları adına bir çok yeni özellikleri duyurdu. Bunlar, Mağaza ve Reels’de Alışveriş gibi özelliklerdir. Şimdi ise platform, Profesyonel Gösterge Panosunda Reels ve Canlı Yayınlar özelliği için yeni veriler başlattı. Bu sayede profesyonel hesap kullanıcıları için Reels videoları için de istatistiksel verilere ulaşılabilecek. 

Instagram, TikTok’un bir özelliğini aldı

Söz konusu bu araçlar, Reels'in, kullanıcılar için mevcut olan ayrıntılı analizler sunan rakibi TikTok'a yasak getirmesine yardımcı olacak. Instagram ve TikTok birbirine ayak uydurarak ilerlemeye devam ediyor. Bu tarz özellikler, influencerlar ve bu platformlarda gelirin artmasını sağlayan küçük işletmelere fayda sağlayacak. Şirket,  tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İçerik oluşturuculardan ve işletmelerden gelen geri bildirimlere dayanarak, bugün Reels ve Live için analizler sunuyoruz.” ifadesini kullandı. Devamında ise, “Topluluğumuzun bu içerik biçimlerini benimsemesinden ilham aldık ve içerik oluşturucuların ve işletmelerin içeriklerinin nasıl performans gösterdiğini anlayabilmesini sağlamak istiyoruz." dedi.

EGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardıEGM, Güvenli Instagram kullanımı için uyardı

Şu ana kadar, profesyonel hesap kullanıcıları için bir Reels'teki görünümler, beğeniler ve yorumlar gibi sadece herkese açık metrikleri görüntüleyebiliyordu. Yani zaten çeşitli istatistikler bulunuyordur. Fakat yeni özellikle kurumsal hesaplar ve profesyonel içerik üreticileri daha fazla istatistik hakkında bilgi edinebilecek. Artık, Reels videolarının oynatma sayısı, beğeniler, kaydetmeler, yorumlar, ulaşılan hesaplar ve yeniden paylaşımlara hakkında bilgi edinebilecek. Aynı zamanda Instagram, canlı yayınlar için pek çok özellik daha getiriliyor. Eş zamanlı olarak izlenme sayısı, yorumlar, paylaşımlar ve ulaşılan hesaplar bunlar arasında bulunuyor. 

Aynı zamanda söz konusu bu uygulamanın Account Insights (Hesap İçgörüleri) alanında Instagram, kullanıcılara ne tarz hesaplara ulaşabildiklerini ve hangi içerik formatlarının en güçlü etkileşimi sağladığını gösteren veriler sunacak. Bir diğer açıdan, TikTok'un analizleri, içerik hazırlayanlara uzun bir zamandır videolarının ortalama izlenme süresi, trafik kaynağı türleri be kişilerin konumuna göre pek çok bilgiyi içeriyor. Viral video uygulaması bu ayın ilk günlerinde, uygulama içi satışları test etmek adına sokak giyim markası olan Hype gibi belirli markalar ile iş birliği içerisinde olacağını duyurdu. Bu, Instagram ile olan rekabetini daha da detaylandıracak. Fakat bu özelliğin ne zaman sunulacağı ve yaygınlaşacağı de belirsizdir. Instagram bugün Insights’ı kullanıcıların beğenisine sunmaya başlayacak. Bunun yanı sıra şirket aynı zamanda masaüstünde istatistikleri kullanmak adına çeşitli araçlar geliştirdiklerini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı verilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Instagram profil sayfasına yeni bir özellik geldiInstagram profil sayfasına yeni bir özellik geldi
Facebook'a Facebook'a "Instagram Kids" sürümü için sert tepki
Instagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyorInstagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyor

PAYLAŞ