Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi - Haberler - indir.com

Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 12:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram için yayınlanmış olan bir stalk uygulaması şirket tarafından engellenmeye çalışılıyordu. Bu noktada Apple’dan bir hamle geldi ve uygulama App Store’dan kaldırıldı. Instagram’ın bir süre önce takip sekmesini kaldırması ile beraber kullanıcıları takip ettiği kişileri stalk yapması biraz daha zor bir hale gelmişti. Bu noktada ise üçüncü parti uygulamalar için bir yeni özellik daha ortaya çıkmış oldu. Takip sekmesi ile takip ettiğiniz kişilerin hangi fotoğrafı beğendiği, takip ettiği gibi aktiviteleri görebiliyorsunuz. Instagram ise mahremiyet koruması adı altında bu özelliği platformundan kaldırmıştı. Ancak benzeri verileri sunan uygulamalara kullanıcılar tarafından yoğun ilgi geldi. Bu noktada iOS tarafında Like Patrol kısa süre içerisinde beklediği yüksek ilgi ve indirme sayısını aldı.

Stalk Uygulaması Apple Tarafından Kaldırıldı

Stalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyorStalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyor

Instagram tarafından bu uygulamanın kapatılması için yoğun talepte bulunuluyordu. Ancak beklenen hamle Apple cephesinden geldi. Like Patrol uygulamasının veri ihlali yaptığı biliniyordu. Tüm bu olaylar sonrasında ise uygulama App Store’dan kaldırıldı. Apple’ın bu noktada kural ihlali yaptığı iddia edilse de, uygulama kurucusu aynı görüşte bulunmuyor. Bu noktada CNET’e konuşan Sergio Luis Quintero, “Takip sekmesiyle Instagram da 2011’den 2019’a kadar aynı ilkeleri çiğniyor. Neden bizim uygulamamız kaldırılıyor?” ifadelerini ediyor.

Uygulamanın Android cephesinde bulunmadığını ve iOS tarafında ise Temmuz ayından beri piyasada bulunduğunu belirtelim. Bakalım Apple benzeri uygulamalar için de aynı hamleyi yapacak mı göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracakTwitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak
Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyorInstagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor

PAYLAŞ