Instagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram'ın 'IGTV' Videoları Facebook'a Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 22:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Facebook ve Instragram, sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen olmayı başarıyorlar. Bunun üzerine Facebook, Instagram ile olan bağlarını güçlendirmek adına yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şöyle ki söz konusu bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların videoları hem Instagram hem de Facebook üzerinde aynı anda paylaşma imkanı sunuyor. Dünyanın en çok kullanılan ve bu sayede de popülerlik kazanan sosyal medya platformu Facebook'a karşı duyulan güven, yaşanan skandal olaylar karşısında iyice azalmıştı. Durum bu şekilde olunca, Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WharsApp uygulamaları üzerinde birbirinden farklı yenilikler yaparak sarsılan imajını yerine getirmeye yönelik hareket ediyor. Konu ile ilgili son Facebook girişimi sosyal medya uzmanı Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı. 

Sosyal medya uzmanı Wong tarafından ortaya çıkarılan bu özellik, Instagram kullanıcılarının beğenerek kullandığı "IGVT" özelliğinin Facebook platformuna entegre etmek için çalışıyor. Facebook bu çalışması ile beraber Instagram ile olan bağını biraz daha artıracak ve yaşanan skandal olaylar karşısında sarsılan imajını düzeltmeye yönelik hareket edecek. Facebook yaşanan olaylar karşısında varlığını devam ettirmek ve eski gücünü toplamak için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulunan Wong, kullanıcıları kitlenin IGTV videolarını Instagram üzerinde paylaşabildikleri gibi aynı zamanda Facebook üzerinde de paylaşabileceklerinin bilgisini verdi. 

Söz konusu bu özellik şu an için test aşamasında olup özelliğe kavuşmamıza biraz daha var gibi gözüküyor. Fakat yakın zaman içerisinde Instagrama özel olan IGTV video paylaşım özelliği Facebook üzerinde de yerini alacak ve Instagram ile Facebook arasındaki bağlantı daha da sağlam hale getirilecek. Söz konusu bu özellik şu an için test aşamasındadır. Wong, Twitter'dan verdiği bilgileri ekran görüntüsü ile de destekleyerek daha net bir bilgi akışı sağladı. Söz konusu bu özelliğin Facebook kullanıcılarına sunulması ile beraber IGTV videolarını Instagram'dan paylaşabildiğiniz gibi aynı zamanda Fcaebook üzerinde de sorunsuz bir şekilde paylaşabileceksiniz. Facebook'un Instagram üzerinden yaptığı bu hamle ile beraber eski gücünü kazanıp kazanmayacağı konusunda çeşitli tereddütler bulunuyor.

Bildiğiniz üzere Facebook i yılın ilk aylarında çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmıştı. Bu sorunlar sebebiyle de popülerliğinde bir miktar azalma söz konusu oldu. Facebook sonrasında eski gücünü elde etmek adına hızla yenilikler yapmaya, yeni özellikler geliştirmeye ve bu doğrultuda çalışmalar yürütmeye yönelik hareket etti. Her yaştan kullanıcının beğenerek kullandığı popüler sosyal medya platformu Facebook'un skandallar ile gündeme geliyor olması kullanıcıları üzen en önemli detaylar arasında yerini alıyor. Facebook'un eski gücüne kavuşması ve yeni özellikler ile kullanım alanının genişletilmesi kullanıcıların hoşuna giden bir durumdur. Geliştirici şirket bildiğiniz gibi Instagram platformunun da sahibi olup her iki platformun bazı özelliklerini de birbirine entegre ederek kullanıcılara çok daha zengin bir kullanım sunmayı amaçlayarak ilerleme kat etti. Facebook bu şekilde imajını toplamaya yönelik hareket ediyor. 

 





PAYLAŞ