Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 10:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Facebok  ve Twitter uygulamalarının ardından en çok tercih edilen sosyal medya olan Instagram, canlı yayın özelliği ile kullanıcıların anlık durumlarını canlı olarak takipçilerine sunmasını sağlıyor. Instagram, hikaye alanın altında canlı yayın yaparak kullanıcılarınıza çok daha farklı bir kullanım sunabilirsiniz. Instahram hikayeler bölümü canlı video ve kaybolan video ile fotoğraf gönderme özelliğini aktif hale getiriyor. 

Dünyanın en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşma özelliğine sahip olan Instagram'ın en önemli eksikliklerinden biri canlı yayın yapma ve uzun video paylaşma özelliğinin olmamasıydı. Fakat şirket, kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunmak adına yenilikler yapmak konusunda başarılı adımlar atıyor. Bunlardan biri de elbette ki canlı yayın yapma özelliğidir. Her gün milyonlarca kullanıcının ziyaret ettiği Instagram, canlı yayın özelliği ile kullanıcıların daha uzun içerik paylaşmasını sağlıyor. Hem Android hem de iOS kullanıcıları için sunulan canlı yayın özelliği ile anlatmak istediğiniz her hangi bir konuyu daha uzun bir şekilde anlatmanız mümkündür. 

Instagram Canlı Yayın Yayınına Arkadaş Ekleme Özelliği GeliyorInstagram Canlı Yayın Yayınına Arkadaş Ekleme Özelliği Geliyor

Instagram ile Canlı Yayın Yapma

Son zamanların en çok kullanılan sosyal medyası Instagram'ın canlı yayın özelliği hikayeler ile beraber bağlantılı bir şekilde çalışmıyor. Instagram'ın hikayeler özelliği bildiğiniz üzere belirli bir süreliğine yayında olan ve daha sonrasında otomatik olarak silinen paylaşımlardır. Sizde eğer canlı yayın yapmayı bilmiyorsanız ya da canlı yayın yapamıyorum diyenlerdenseniz yazımızı bu konu hakkında kendinize referans alabilirsiniz. Canlı yayın süresi 1 saat olup, kullanıcılar bu bir saat boyunca takipçilerine canlı olarak ulaşabiliyor. Canlı yayını açanlar da sohbet olarak canlı yayına yazı yazabilir ve karşınızdaki kişi yayından cevap verebilir. 

Instagram'ınız güncelse canlı yayın konusundaki yenilikleri görebileceksiniz. Canlı yayın başlatmak için ilk olarak sol üst kısımda yer alan kamera simgesine dokunun ya da ana sayfada sağa kaydırma işlemi yapın. Instagram Hikayeler sayfasına alışkınsanız bu işlemler size hiç de yabancı gelmeyecek. Canlı yayın işlemini başlatmak için tek yapmanız gereken en alt kısımda parmağınızı kaydırarak Canlı Video Başlat moduna geçiş yapın. Canlı yayın başlattığınız anda takipçilerinize bildirim gidecektir. Canlı yayın esnasında gelen yorumları, beğenileri sabitleyebilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Peki takip ettiğiniz canlı yayına başladığınızda bunu nasıl fark edeceksiniz? Hikaye paylaşan arkadaşlarınızın hikayesini gördüğünüz tepe kısımda kullanıcı adlarının alt kısmında LIVE ibaresi olanlar canlı yayında anlamına geliyor. Keşfet bölümüne de girerek popüler canlı yayınları da buradan görebilirsiniz. 

Canlı Yayınları Kaydetme İşlemi

Instagram üzerinden yapılan canlı yayın içeriklerini kaydederek daha sonra kolaylıkla seyredebilirsiniz. Hem Android hem de iOS kullanıcıları 10.12 sürümü ile beraber sunulan canlı yayın özelliğini hem kullanabiliyor hem de takipçilerin canlı yayın içeriklerini kaydederek daha sonra seyredebiliyorsunuz. Instagram'da yapılan canlı yayın sonlandığı taktirde sağ üst köşede yer alan Kaydet butonuna dokunarak kaydetme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Canlı yayın içerikleri bu şekilde doğrudan film rulosuna anında kaydediliyor. Bu şekilde Instagram hesabınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanarak zengin bir kullanım elde edebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Instagram Canlı Yayınlara Yüz Filtresi Özelliği GeliyorInstagram Canlı Yayınlara Yüz Filtresi Özelliği Geliyor
Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

PAYLAŞ