Instagram'ın Beklenen Bu Özelliği İptal Oldu - Haberler - indir.com

Instagram'ın Beklenen Bu Özelliği İptal Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 14:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 Instagram cephesinden yenilik haberleri gelmeye devam ediyor. Henüz kısa süre önce çıkan haber ile platformda uzun süredir istenilen bir özelliğin geleceği belli olmuştu. Ancak bugün gelen yeni haber ile işler tam tersine döndü diyebiliriz. Beklenen bu söz konusu yeni özellik ile kullanıcılar başka kişiler tarafından paylaşılan fotoğraf ve video içeriklerini tekrar bir paylaşım yaparak kendi profillerinde gösterebileceklerdi. Hali hazırda üçüncü parti uygulamalar ile mümkün olan bu durum, Instagram’ın kendi özelliği haline gelecek ve uygulama kullanma zorunluluğu ortadan kalkacaktı. Bu konu ile alakalı çıkan haberlerde Instagram’a regram olarak bu özelliğin sunulması beklendi.

Repost Özelliği İptal Ediliyor

Instagram'a Yeniden Paylaşma Özelliği GeliyorInstagram'a Yeniden Paylaşma Özelliği Geliyor

Ancak gelen yeni açıklamada bu özelliği test etmediklerini ve şirket tarafından kullanıma sunulmayacağı belirtildi. Büyük bir beklenti olan bu özelliğin Instagram’a gelmeyeceği de kesinleşmiş oldu. Bildiğiniz üzere bu paylaşım stili Twitter ve Facebook’ta oldukça aktif olarak bulunuyor. Ancak Instagram bu durumu kendi platformunda istemiyor. Özelliğin bir geleceği artık ortadan kalkarken bu noktada şirket kullanıcıların Instagram kullanımını ve genel alışkanlığını bozmak istemiyor. Kullanıcılar tarafından hayal kırıklığı yaşatan bu durum sonrasında Instagram bu noktada özgün içeriklerin azalmasının önüne geçmiş oluyor. Yapılan bu hamle Instagram cephesi için olumlu olurken kullanıcılar tarafından beklenen bir özelliğin iptal edildiği anlamına geliyor.

Bu noktada kullanıcılar bir paylaşımı repost etmek için yine üçüncü parti uygulamalara başvuracağa benziyor. Şirket yeniliklerini kesmiyor ve direkt mesaj tarafında son olarak getirmiş olduğu GIF desteği ile adından söz ettirmişti. Firma GIPHY ortaklığı ile arşivde yer alan binlerce popüler GIF içeriklerini kullanıcılarına sunuyor. Şuan için rafa kaldırılan repost özelliğinin önümüzdeki dönemlerde Instagram için tekrardan gündeme gelebileceği bekleniyor. Bakalım alınan bu karar nasıl bir etki edecek göreceğiz.


Instagram'a Bir Yeni Gönderi Özelliği Daha GeliyorInstagram'a Bir Yeni Gönderi Özelliği Daha Geliyor
Instagram'da mesaj içinde GIF gönderebileceksinizInstagram'da mesaj içinde GIF gönderebileceksiniz

PAYLAŞ