Instagram'ın anasayfası yenileniyor - Haberler - indir.com

Instagram'ın anasayfası yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Instagram'a gelen bir güncelleme ile beraber ana ekranda büyük bir değişim söz konusu olacak. İlk olarak beta programı ile beraber sunulan bu özellik kullanıcılara denetilen yeni ana ekran, şimdi de tüm kullanıcılar için geçerli bir hale getirildi. TikTok gibi kısa videolar özelliği Reels ile rekabeti daha da kızıştıran Instagram, yeni ana sayfa özelliği için Reels ve alışveriş özelliği üzerinde hızla çalışmalarına devam ediyor. 

Instagram ana ekranı güncelleme farklı bir hal alıyor

Popüler sosyal medya platformu Instagram yeni güncelleme ile beraber, beğeni butonunun yeri alt kısımdan üst kısımda yer alacak şekilde konumlandırıldı. Yani bu değişiklik ile beraber artık DM ile beraber arama ve beğenileri görebileceğiniz bu yeni butonlar yer alacak. Yerni gönderi oluşturma butonunun da üst kısımda yer aldığı görülüyor. Fakat beta kullanıcılarında şu an için arama butonu üstte konumlandırılmış durumdadır. Ana sayfanın alt kısmına ise Reels sekmesi ve Alışveriş sekmesi eklenmiş gözüküyor. Bu yeni Instagram güncellemesi ile beraber ayrı bir sekme olarak ana sayfaya eklendi. Instagram platformunun alışveriş sekmesinde, mağazaları bulmak, editör tarafından seçilen paylaşımlara göz atmak daha kolay bir hal alıyor. Yine bu sekme içerisinde kullanıcıların karşısına rehberler özelliği de çıkıyor. 

Instagram canlı yayın limiti değiştirildiInstagram canlı yayın limiti değiştirildi

Söz konusu bu yeni özellik ile beraber, Instagram işletme hesabı olan kullanıcılar mağaza açarak katalog oluşturma hakkını elde edebilecekler. Kullanıcılar bu kataloğu bir rehber haline getirerek, rehberler kısmından kolaylıkla ulaşılması sağlanıyor. Bu yeni özellik şu an için hesaba tanımlanmış değildir. Şu an için Reels sekmesinde yerini aldı ancak Instagram alışveriş özelliği sekmesinin şu an için her kullanıcıya sunulmadığı da aktarılıyor. Yeni Instagram güncellemesi ile beraber platformun ana ekranında bir takım değişiklikler söz konusu olacak. Bu değişikliklerin beğenilip beğenilmeyeceği ise yakın zamanda ortaya çıkar. 

 


Instagram çoklu hesap yönetimini kolaylaştıracak bir özellik yayımladıInstagram çoklu hesap yönetimini kolaylaştıracak bir özellik yayımladı
Instagram Canlı yayınlar için üç yeni özellikInstagram Canlı yayınlar için üç yeni özellik
Instagram iki yeni özellik kazanabilirInstagram iki yeni özellik kazanabilir

PAYLAŞ