Instagram'dan Yeni Bir Rekor Daha Geldi - Haberler - indir.com

Instagram'dan Yeni Bir Rekor Daha Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-21 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram için yenilikler ve yeni rekorlar gelmeye devam ediyor. Popülerliğine tüm hızıyla devam eden platform için yeni bir tarihi rekor daha geldi. Rakipleri karşısında gerek hikayeler özelliği gerekse ana özellikleri ile istatistiksel anlamda önde olmaya devam eden platform dünya genelinde tam 1 milyar kullanıcı sayısına erişti. Geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber 800 milyon seviyelerinde olan kullanıcı rakamı bir yıl gibi bir sürede 200 milyon kullanıcı daha kazandı ve böylece 1 milyar seviyesi aşılmış oldu. Platformun rakiplerine göre olan yıllık büyüme hacmi ise bir hayli fark atmış durumda diyebiliriz.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyon kişiye ulaştı!

Düzenli olarak güncellemeler ile yeniliklere devam eden Instagram bu noktada sürekli dinamik ve canlı kalabiliyor. Hikayeler özelliğinin gelmesi ile beraber platforma olan ilgi dahada artarken bu noktada yeni özellikler sunulmaya devam ediliyor. Şirket bu toplam kullanıcı rakamını yayınlarken henüz aylık aktif kullanıcı sayısını paylaşmış değil. Fakat varolan kullanıcı rakamı ile sektörde adından söz ettirmeye devam eden şirket son yayınlanan istatistik raporlarına göre aylık aktif kullanıcı rakamı 300 milyon seviyelerinde idi. Yenilikler tarafına baktığımızda ise Instagram'ın son olarak IGTV adlı bir video platformunu duyurduğunu ifade edebiliriz.

Instagram'da varolan olarak yükleme özelliklerinde 1 dakikaya kadar video desteği bulunuyor. Ancak yeni servis ile beraber 1 saatlik uzun videolar yayınlanabilecek. İkinci bir uygulama ile gelecek olan IGTV ile artık daha uzun videolar ve içerikler görmek mümkün olacak. Bakalım şirketin bu yeni IGTV platformu kullanıcı rakamı bakımından ne gibi farklar yaratacak göreceğiz.





PAYLAŞ