Instagram'dan Turkcell'e özel jest! - Haberler - indir.com

Instagram'dan Turkcell'e özel jest!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 13:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Instagram kullanıcıları, Instagram'ın mobil sitesine girdiklerinde Turkcell tarafından hazırlanan yeni bir reklam ile karşılaştı, Gönderin üst kısmında belirlenen bu özel yeni reklam alanında "Turkcell'den ücretsiz fotoğraflar" başlığı yer alıyor.

Reklam başlığının altındaki metinde "Kaydolduktan sonra daha fazla ücretsiz fotoğraf keşfet." yazıyor idi. Henüz Instagram'a giriş yapmayan kullanıcılar'a gözüken bu metnin her hangi bir bağlantı içermediğini belirtelim. Dolayısıyla metindeki kaydol ifadesinde Instagram için. Bu durumda Turkcell'in sosyal ağ internet paketlerini tanıttığını da düşünebiliriz. Çünkü Turkcell bu reklam aracılığıyla kullanıcıları ücretsiz bir halde fotoğraf görüntülemeye ve yüklemeye devam ediyor olabilir.

Lifebox?

Öte yandan mobil sayfada karşımıza çıkan bu reklam, Turkcell'in bulut depolama hizmeti olan "Lifebox" ı akla getiriyor. Lifebox'ın Turkcell kullanıcısı olmayanlara da ücretsiz olarak kullanabileceklerini de hatırlatalım. Bu noktada ücretsiz fotoğraflar ile kast edilen fotoğraflar için ücretsiz depolama alanı da sunuyor olabilirler. Bu şekilde Instagram'a fotoğraf yüklemek isteyen kullanıcılar #tbt etiketleriyle paylaşacak olan eski hatıralarını kolayca Lifebox aracılığıyla da paylaşabilir. Reklamın reklam olup tıklanma veya yönlendirme yapmaması da ayrı bir ironi, Turkcell'in sosyal medya kullanıcılarına kendini hatırlatması güzel olsa da yönlendirmemesi sadece bizi değil diğer kullanıcıları da şaşırtıyor.

Daha önce de vardı!

Turkcell'den paket uyarısı aldığını düşünen bazı kullanıcılarda forumlarda bu reklamın neden gözüktüğünü sorguluyor. Forumda bu konuyu araştırdığımızda tarihe bakılırsa, kullanıcılar daha önce Mayıs, Haziran ve Ekim aylarında bu reklam ile tekrar karşılaştıklarını görüyoruz. Dolayısıyla aklımıza gelen sorular gittikçe artıyor lakin iki tarafta olan sessizliklerini hala bozmuyor.

Şimdiye kadar kullanıcıların sıklıkla Instagram'da rastladığımız bu reklam kutusunun nasıl oluşturulduğu ve ne için oluşturulduğu da merak konusu. Turkcell, Instagram'dan habersiz bir halde bu reklam haberlerini doğrudan oluşturmuş veya bunlar yeni reklamların testleri mi ? Ya da Instagram bu yeni reklam alanlarını Turkcell ile mi deniyor?

Şimdilik iki firmada sessizliğinden dolayı bütün sorular ne yazık ki cevapsız kalıyor, tahminlerimize göre bu ufak sızıntılar önümüzdeki günlere ait büyük reklam projelerinin bir parçası.





PAYLAŞ