Instagram'dan Telegram ve Snapchat Sansürü! - Haberler - indir.com

Instagram'dan Telegram ve Snapchat Sansürü!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-04 10:57:59
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Instagram çok çarpıcı bir değişikliğe imza atarak kullanıcıların profil bilgilerinde Telegram ve Snapchat bağlantılarını paylaşmalarını engelledi.

Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram şu sıralar yaptığı son değişiklikle adından sıkça bahsettiriyor. Facebook'un sahibi olduğu Instagram, radikal bir değişikliğe imza atarak kullanıcıların profil bilgilerinde Telegram ve Snapchat bağlantılarını paylaşmalarını engelledi. Kullanıcılar artık profil bilgileri arasına Telegram ve Snapchat bağlantılarını eklemeye kalktıklarında karşılarına "Eklediğiniz bağlantılar Instagram tarafından desteklenmiyor" ifadesi çıkıyor. Şimdilik sadece Telegram ve Snapchat için geçerli olan kısıtlama diğer mecralar için uygulanmıyor. Olayların tepki çeken kısmı da sadece iki platformun engellenmiş olması. Facebook, Twitter, Kik gibi herhangi bir web sitesi veya bağlantınız bulunuyorsa bu bağlantılarınızı profil bilgileriniz arasına eklemenizde herhangi bir problem bulunmuyor.

Facebook veya Instagram kanadından olayla alakalı herhangi bir açıklama gelmezken, şirketin kullanıcıların verdiği tepkilere kayıtsız kalacağı düşünülmüyor. Instagram'ın bu kısıtlamasına karşılık olarak Snapchat ve Telegram cephelerinden nasıl bir karşılık geleceği ise merak konusu.

Birkaç ay önce yine Facebook'un sahibi olduğu başka bir platform olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta da Telegram'a sansür getirildiğini hatırlatmakta fayda var.





PAYLAŞ