Instagram'dan mobilde yeni bir video deneyimi - Haberler - indir.com

Instagram'dan mobilde yeni bir video deneyimi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-21 09:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünya çapında 1 milyar kullanıcıya ulaşan Instagram, köklü değişikliklerle daha da fazla kullanıcıya hitap etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Popüler sosyal medya ağına, son zamanlarda eklenecek yeni özellikler sık sık gündeme geliyor. Bu özellikler arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesi, 1 dakika olan video uzunluğunun 1 saate çıkarılacak olmasıydı. Instagram'ın bir dakikalık videolarında, ileri sarma, geri alma ya da durdurma gibi seçenekler de bulunmuyordu. Bu özelliğin yayınlanmasıyla birlikte, videolara bu işlermlerin de geleceği öngörülüyordu. Youtube'a rakip olacak ve herkesin merakla beklediği IGTV olarak adlandırılan bir saatlik video özelliği, sonunda kullanıcıların beğenisine sunuldu.

IGTV'nin hedefi, insanların anlamlı bağlantılar kurabilmesi. IGTV sayesinde artık dikey olarak 1 saat uzunluğunda videoları Instagram üzerinde görebileceğiz. Yeni özelliğin sunduğu şeylerden söz edeceksek olursak; IGTV, mobile öncelik veriyor. Mobil cihazınızdan yayınlanan videoları dikey ve yatay olarak izleyebiliyorsunuz. Uygulamaya girdiğiniz andan itibaren oynatma başlıyor ve bu nedenle arama yapmayla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. IGTV üzerinde göreceğiniz videolar, içerik üreticilerine ait olacak. Zaten bu platform, içerik üreticileri için kurulmuş bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle IGTV kaliteli içerik garantisi veriyor. Hem takip ettiğiniz içerik üreticilerini bulabilecek hem de yeni içerik üreticilerini keşfedebileceksiniz.

20 Haziran tarihi itibariyle kullanıma sunulan IGTV'yi, ilk günden kullanmaya başlayan hesaplar da oldu. Bu hesaplar şu şekilde;

Lele Pons (@lelepons)

Tyler Blevins (@ninja)

Susie Shu (@susiemeoww)

Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Kevin Hart (@kevinhart4real)

Virgil Abloh (@virgilabloh).

Chris Hemsworth (@chrishemsworth)





PAYLAŞ