Instagram'dan İlham Veren Kadınlar - Haberler - indir.com

Instagram'dan İlham Veren Kadınlar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 18:30:22
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel içerik ve etkinlikler görebiliyoruz. Bunlardan birisi olan Instagram tarafından bu gün adına dünyada ve ülkemizde pozitif ve iyi yönde farkını ortaya koyan bazı kadınların bir takip listesi paylaşıldı. Özellikle sosyal farkındalık konularında öne çıkan yada ilgi çekici içeriklere destek sağlayan topluluklar oluşturan bu kadınların listesi Instagram platformunu ilham verici hikayelerini anlatmak ve insanlara yardım etmek için kullanıyorlar. Gelin şimdi bu söz konusu listeye göz atalım.

İlhan Verici Instagram Kadın Kullanıcıları

Kat Hawkins - @amputee_kat (9,1K takipçi)

Hem voleybolcu hemde Dansçı olan Kat Hawkins, bu platformu bir uzun kaybı ile alakalı yşaanan önyargıları engellemek adına kullanıyor. İki bacağını da diz altı bölümünden kaybeden Kat, evinde yoga yapmaya devam ediyor ve #amputeeyoga etiketi ile bu deneyim ve hayatını paylaşmaya devam ediyor.

Otega Uwagba - @oteghauwagba (6K takipçi)

Kreatif sektörde bulunan kadınlar için bir ağ oluşturan Women Who kurucusu Otegha Uwagba, bu sektördeki kadınları ön plana çıkartarak online etkinlikler ile bir araya getiriyor ve bir ilham kaynağı oluşturuyor.

Elif Ural - @candyandmilk (2K takipçi)

Sokak hayvanları noktasında duyarlı isim Elif Ural, köpekleri sahiplendirme ve kurtarma yolunda ilerliyor. Bu mesajı yaymak ve hayvanlara yardımı ilham kaynağı olarak belirlemiş durumda.

Lauren Mahon @girlvcancer (5,4K takipçi)

2016 yılında almış olduğu kanser teşhisi sonrasında GIRLvsCANCER adlı bir tişört mağazası kurdu. Küçük bir işletme olmanın yanı sıra artık bir destek topluluğuna dönüştü.

Neslican Tay - @neslicantay (154K takipçi)

Tümör rahatsızlığından ötürü geçtiğimiz aylarda bacağı alınan 19 yaşındaki Neslican Tay, protez bacağa sahip olarak kendini bir Ironwoman olarak nitelendiriyor. Bu kapsamda hayallerine devam eden Neslican, pozitif bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Aynebilim Aşevi - @aynebilim (19,8K takipçi)

Kamboçya'da bir aşevi açarak oradaki çocukların karnını doyurmaya başlayan Ayn, yardım etmek isteyen insanların desteği ile bir Yaşam Tarlası projesine de sahiplik ediyor. Bu aşevi bağışları ile köyün yemek ihtiyaçları karşılanıyor ve bu platformda desteklerini genişletmeye gayret gösteriyor.

16.10 İstanbul -@1610istanbul (2K takipçi)

İki kadın tasarımcı tarafından 8 Mart'a özel bir bileklik tasarlayan ve gelirlerini kadınlar ile alakalı derneklere bağışlıyan bu iki isim sosyal sorumluluklar noktasında farkındalık uyandırmak istiyor.

Didem Mollaoğlu - @didemmollaoglu (14K takipçi)

Kurumsallıktan çıkıp tek başına dünya turuna başlayan Didem Mollaoğlu, bu gezilerini Instagram üzerinde paylaşarak kadın kullanıcılara ilham vermeye devam ediyor.





PAYLAŞ