Instagram'dan Güvenlik İçin Üçüncü Parti Adımı Geldi - Haberler - indir.com

Instagram'dan Güvenlik İçin Üçüncü Parti Adımı Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 15:03:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcıların kullanmış olduğu sahte yorum, beğeni ve takipçi uygulamalarına savaş açmaya başlıyor. Birçok kullanıcı üçüncü parti uygulamalar ile beraber bu tarz sahte beğeniler kasıyorlar. Bu noktada kullanıcıların kişisel gizlilikleri ve güvenlikleri tehlikeye girmiş oluyor. Instagram ise bu durumun önüne geçebilmesi adına bu duruma savaş açmaya karar vermişe benziyor. Hesaplarını büyütmek ve daha fazla kişilere gözükmek için daha çok üçüncü parti uygulamalar tercih ediliyor. Bu uygulamalar ile sahte takipçi ve ziyaretçi profillere çekiliyor. Instagram ise nihayet bu uygulamaları etkisiz getireceğini dile getiriyor.

Instagram Üçüncü Parti Uygulamaları

Instagram'da Kişiler Nasıl Sessize Alınır?Instagram'da Kişiler Nasıl Sessize Alınır?

Söz konusu bu üçüncü parti uygulamaları Instagram’ın gizlilik politikalarını ihlal ettiği ve özel bilgilere eriştiği ifade ediliyor. Bu sorun ve problemlerden sonra hangi kullanıcının bu tarz uygulama kullandığını tespit edebilecek bir makine öğrenimli araç geliştirildiği ifade ediliyor. Bu tespit edilen hesaplarda ise beklenmedik bir hareket algılandığı zaman parola istenecek. Ayrıca sahte yorum, beğeni ve takipçi kullanan hesaplar tespit edildiği zaman hesapta yer alan sahte her şey otomatik olarak silinecek. Bu özellik ile beraber ile artık sahte influencer ortadan kalkmış olacak.

Uygulama içi çalışma verimliliğinin düşmesi de yine bu üçüncü parti uygulama engellemenin sebepleri arasında gösteriliyor. Gelen bu yeni güncelleme ile hesabınız sizlere bir bildiri sağlarsa bu tarz uygulamalar kullanıyorsunuz demektir. Bu noktada kısa süre içerisinde şifrenizi değiştirmenizi ve kullandığınız bu uygulamaları silmenizi öneririz. Özellikle birçok ünlü hesaplarında oldukça fazla bot ve sahte hesapların olduğu biliniyor. Bakalım Instagram’ın gerçekleştirmiş olduğu bu üçüncü parti engelleme aracı sonrasında hesaplar nasıl etkilenecek göreceğiz. Ayrıca hesap güvenliğiniz için Instagram hesabınızda ise telefon numarası doğrulaması ile beraber iki adımlı doğrulama sistemlerini kullanmanızı öneririz.


İlgili uygulamalar
Instagram'da ne kadar zaman harcadığınızı görebileceksiniz!Instagram'da ne kadar zaman harcadığınızı görebileceksiniz!
Instagram yeni alışveriş özelliğini tanıttıInstagram yeni alışveriş özelliğini tanıttı
Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı!Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı!

PAYLAŞ