Instagram'daki gizli profilleri gösteren Ghosty kaldırıldı - Haberler - indir.com

Instagram'daki gizli profilleri gösteren Ghosty kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-19 19:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son dönemde stalk yapmaya yarayan uygulama sayılarında artış gözlemleniyor. Sosyal medya siteleri tarafından gözden kaçan bu uygulamalar özellikle kullanıcı verileri tarafında büyük bir tehdit oluşturuyor. Bunlardan birisi olan Ghosty uygulamasının geçtiğimiz günlerde uygulama mağazalarında 500 binden fazla indirme sayısına eriştiğini belirtmiştik. Beklenen hamle sosyal medya sitesi Instagram’dan geldi ve Ghosty uygulaması Google Play Store’dan kaldırılırken, uygulamanın Instagram erişimi ise kapatıldı. Beğeni, hikaye veya profil takibi ve hareketleri için kullanıcılar stalk yoluna başvuruyorlar. Bu duruma yardımcı olan üçüncü parti uygulamaları ise piyasada gizlilik ihlali sorunlarının yanı sıra veri kaybı gibi önemli problemlere de sebep oluyor.

Ghosty Uygulaması Google Play’den Kaldırıldı

Facebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyorFacebook, Instagram'ı ufak ufak kopyalıyor

Mahremiyet politikalarını bozan uygulamalardan birisi olan Ghosty, Play Store’dan kaldırıldı. Kullanıcıların sosyal medya üzerinde merak ettiği kişiler hakkında merak gidermesini sağlasa da, yaşanan asıl problemler için Instagram bu durumun önüne geçti. Uygulama faaliyetlerinin durdurulması için çağrıda bulunulduğu Instagram tarafından belirtilirken, kullanıcılara gizli Instagram hesaplarını gösteren Ghosty bu kural haricinde çeşitli kurar ihlalleri de gerçekleştiriyordu. Uygulama gizli hesapları göstermek için kullanıcıdan başkalarının verilerini istiyordu. Bu sayede kişilerin takip ettiği gizli hesapları bulmak için veri havuzu kullanılıyordu.

Bu uygulamayı kullanan kullanıcılar hem kendilerinin hem de çevrelerinin mahremiyetine girmiş sayılıyorlar. Yakın zamana kadar Google Play Store’da 500.000’den fazla indirmeye erişen uygulama marketten kaldırıldı. Ancak bu süreçte mağazada aylarca durdu ve ne kadar veri birikimi sağladığı ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram 'da ideal görüntü oranı nasıl seçilir?Instagram 'da ideal görüntü oranı nasıl seçilir?
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için Instagram bağış butonu geliyorKar amacı gütmeyen kuruluşlar için Instagram bağış butonu geliyor

PAYLAŞ