Instagram'da Yorum Engelleme İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Instagram'da Yorum Engelleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-09 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram üzerinde çeşitli özellikler ile kullanıcıların kişiselleştirme yapmasına izin veriyor. Zaman zaman kullanıcılar gönderilerine yapılan yorumlardan rahatsız oluyor ve bu durumdan kurtulmak istiyorlar. Instagram uygulamasında bulunan yorum engelleme işlemi artık belirli kişilere uygulanabiliyor. Tüm Android ve iPhone kullanıcılarına sunulan Instagram'da yorum ekleme özelliği sayesinde gönderilerinize yapılan yorumları engelleyebilirsiniz. Yorumları tamamen kapatmak yerine belirli kişilerin yorumlarını engelleyerek yaşadığınız sorundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Hoşlanmadığınız kişilerin yorumlarını engellemek için sadece bir kaç adımı takip ederek işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Instagram gönderilerinize gelen yorumları tamamen kapatmadan engellemek için uygulamanın sunduğu özelliklerden faydalanabilirsiniz. 

Facebook, Twitter, Snapchat ve bunun gibi diğer tüm sosyal medya platformlarından çok daha fazla aktif kullanıcı sayısına sahip olan Instagram fotoğraf ve kısa videolar paylaşmak için kullanılan en popüler uygulamalardan biridir. Uygulamanın son güncellemesi ile beraber gelen bazı yorumları engelleme özelliğinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Instagram'ın yorum engelleme özelliği ile, sahte hesaplardan gelen spam yorumları engellemek ya da taciz mesajları ile karşı karşıya gelirim diye endişe etmek amacıyla kullanılan Yorum Yapmayı Kapat seçeneği halen Instagram'da bulunuyor fakat belli kişilerin gönderilere yorum bırakmasını sağlıyor ve aynı zamanda belirlediğiniz kişilerin yorum yapmasını da engelleyebiliyorsunuz. Yani şöyle ki, Instagram'da yorum engeli sistemi geldi. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda daha birçok seçenek sunan bu kaliteli uygulama kullanıcılar için çeşitli iyileştirme imkanları veriyor. 

Instagram Yorum Engelleme

- Hem Android hem de iPhone kullanıcılarına sunulan Instagram gönderilerine yapılan yorumların kontrollerini yapmak için Seçenekler - Ayarlar - Yorumlar adımlarını takip ederek yorumlar menüsüne erişim sağlayın.

- Yorumlar menüsünün en üst kısmında yer alan Yorumlar Kontrolleri'ne dokunun. Karşınıza iki farklı seçenek çıkacak. Şu kişiden yorumlara izin ver ve Şu kişinin yorumlarını engelle. 

- Söz konusu iki seçenekte herkesin, takip ettiğiniz ve aynı zamanda takipçilerinizin, sadece takip ettiğiniz kişilerin ya da takipçilerinizin gönderilerinize yorum yapmalarına izin vermiş oluyorsunuz. İkinci seçenek olarak ise, eğer gönderilerinize artık yorum yapmış olduğunu görmek istemediğiniz bir kişi varsa burada değerlendirebilirsiniz. Burada şöyle bir durum var ki o da, engellediğiniz kişinin yorumları sadece size gösteriliyor. Yorumu yapan kişi yorumlarını görebiliyor, böylelikle engellediğiniz kişi bundan haberdar olmuyor. Son derece mantıklı bir ayrıntı olarak halen kullanılıyor. 

İstemediğiniz kişilerin yorumları ile karşı karşıya gelmek istemeyenler için yorum yapmayı tamamen kapatmak son dere mantıksız bir işlem olup  Instagram'ın geliştirici ekibi tarafından da biraz geç fark edildi. Bunun yanı sıra aynı zamanda Yorumlar menüsü altında belirlediğiniz sözcükleri içeren yorumların gizlenmesi, uygunsuz yorumları gizleme, yorumu tamamen kapatma seçenekleri hala mevcut; bu özellikler uygulamadan kaldırılmış değildi. Dünyanın en büyük sosyal medyası Instagram'ın yorum kontrollerini kullanıcıya bırakan yeni seçeneklerden faydalanmak için Android ve iPhone cihazınızda uygulama mağazasına giderek Instagram uygulamanızı son sürüme güncellemeniz gerekiyor.





PAYLAŞ