Instagram'da yanlış bilinen 4 şey! - Haberler - indir.com

Instagram'da yanlış bilinen 4 şey!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 09:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformları hakkında bazen her şeyi bildiğimizi ya da doğru kullandığımızı sanırız. Oysaki sosyal medya ortamı öyle bir yerdir ki her daim bir yenilik ve her daim bir akış vardır. Bu sebepten ötürü her zaman doğru bildiğimiz şeylere yanlış olabileceği gibi bazen yanlış bir özelliği de doğru bir şekilde kullandığımızı sanırız. Sosyal medya platformları arasında aktif kullanıcı sayısı oldukça fazla olan Instagram, bu bahsettiğimiz olayı fazlası ile yaşıyor. 

1- En çok doğru bildiğimiz sandığımız yanlış; Instagram Shadowbanning Yapıyor

Instagram'dan Güvenlik İçin Üçüncü Parti Adımı GeldiInstagram'dan Güvenlik İçin Üçüncü Parti Adımı Geldi

Instagram kullanıcılarının kendini inandırdığı gerçeğe göre farkında olmadan engellenmeye "Shadowbanning" ismiveriliyor. Instagram'ın böyle bir şey yaptığına inan kişiler, diğer Instagram kullanıcıları ile olan etkileşimin ciddi bir biçimde düştüğünü ifade ediyorlar. Aynı zamanda içeriğin hashtag aramalarında da çıkmayacağına kendilerini inandırmış durumdalar. Oysaki gerçek olan Instagram'ın Shadowbanning diye bir uygulaması yok. Çok fazla hashtag kullandınız diye kimse sizi engellemez. Şayet hesabınız yeterince izlenmiyorsa bunun nedeni sizin kullandığınız yanlış hashtagler ya da yaptığınız tanıtımın yanlış olması. 

2- Yanlış bilinen bir diğer şey ise marka hastag'inizin sahibi sizsiniz

 Bilinen bir diğer yanlışa göre markanız için Isntagram'daki kullanmış olduğunuz hashtag'in kendinie ait olduğunuza inanıyor olmanız. Size göre bir başka kişiler sizden izin almadan bu hashtag kullanamaz. Şayet böyle bir şey olursa mahkemeye kadar yolu var. Şimdi şu gerçeği iyi bilin ki bırakın kullandığınız hashtag'i kullandınız hesap bile size ait değil. Yani demem o ki Instagram'da paylaştığınız her şey, sitenin özel bir mülkiyeti haline dönüşüyor. Yani bu da demek oluyor ki hashtag sahipliği diye bir şey yok ve kimse sizi hashtag kullandınız diye mahkemeye vermeyecek. 

3- Bilinen bir diğer ve komik olan yanlış ise Instagram'ın sizin gönderilerinizi gizlediğini sandığınız

Bilinen bir diğer yanlış ise Instagram'ın paylaştığınız video ya da fotoğrafları kasıtlı olarak gizlediğini sanıyorsunuz. Nedeni ise görseli kaydederken gönderinin kaybolduğunu gözleriniz ile gördünüz. Instagram bunu bilinçli olarak yapıyor çünkü paylaştığınız o görseli kıskanıyor ve kimsenin görmesini istemiyor. Oysa ki bu düşünceniz öyle bir yanlış ki. Bilmeniz gereken şey şu; Instagram sizin paylaştığınız gönderiyi tarih ve saat sıralamasına göre akışa sıralamıyor. Instagram'ın sıralama ölçütü çok farklı. 

4- Instagram'dan takipçi alınacağı

Sizin bilginize göre beğenme ve takipçi satın alarak bir anda Instagram fenomeni olacağınızı düşünüyorsunuz. Bu sayede Instagram sizin bir sürü takipçiniz olduğunu düşünecek ve sizi ınstagramın lideri olarak nitelendirecek. Oysaki bu öyle bir boş bilgi ki. Instagram sahte beğenmeleri ve takipçileri yerinden etmek için gece gündüz çabalıyor. Şirketler ise takipçi satın alan etki sahibi hesaplar tarafından kandırılmaktan o denli yoruldu ki. Size şu gerçeği söylemek istiyorum ki Instagram'dan takipçi satın almakla etkileşiminiz herhangi bir şekilde artmayacak. 

 


Instagram, fenomenlerin moralini bozacak bir haber paylaştı!Instagram, fenomenlerin moralini bozacak bir haber paylaştı!
Instagram'ın yeni tasarımı sahnede!Instagram'ın yeni tasarımı sahnede!
iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?iPhone'da Instagram videoları nasıl indirilir?

PAYLAŞ