Instagram’da Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır? - Haberler - indir.com

Instagram’da Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-03 16:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kişilerin mobil veri tüketiminin büyük bir bölümünü tek başına karşılayan Instagram'da bu veri tüketimini azaltmak mümkün. İşte Instagram'da veri kullanımını azaltacak önemli püf noktaları.

Kişilerin telefonlarında kullandığı Instagram özellikle gün içerisinde sürekli giriş yapan kişilerin mobil veri tüketimini artırıyor. Eğer kullanıcılar uygulamada yer alan videoları izlemeyi de tercih ediyorsa bu kullanım oranı çok daha yüksek seviyelere çıkıyor. Bu tip durumları önlemek adına uygulama içi sunulan özellik, öncelikli olarak tercih edilebilecek bir çözüm olarak görülüyor. Uygulamada yer alan daha az veri kullan seçeneği sayesinde uygulamanın mobil verinizi tasarruflu bir şekilde kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Görme Engelli Bireyler Nasıl Instagram Kullanabilir?Görme Engelli Bireyler Nasıl Instagram Kullanabilir?

Instagram'da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır? 

Instagram’da Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Instagram tarafından sunulan bu kolaylıktan yararlanmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip etmelisiniz.

İlk olarak Instagram uygulamasını açın.

Daha sonrasında profili bölümündeki seçenekler bölümüne geçiş yapın.

Seçenekler arasında bulunan ayarlar bölümünü seçin.

Daha sonrasında hücresel veri kullanımı ile ilgili detaylara ulaşabilmek adına hücresel veri kullanımına dokunun.

Bu bölüme ulaştığınızda ekranda daha az veri kullan seçeneği görülecektir. Bu seçeneği aktif hale getirmeniz ile birlikte mobil verinizi daha akıllı ve tasarruflu bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu özellik Instagram'da videoların otomatik bir şekilde oynatmasını engelleyecek ve fotoğrafların kalitesini düşürerek daha hızlı ve düşük boyutlu fotoğrafları görüntülemenizi sağlayacak. Instagram'da veri kullanımını daha da önlemek istiyorsanız aşağıda yer alan önerilere de göz atmalısınız.

Instagram mobil veri kullanımı azaltacak öneriler

Instagram hikayeler, özellikle videolar ile desteklenmeye başladıktan sonra video paylaşımları izlemeyi de mümkün hale getirdi. Fakat özellikle mobil veri kullanımında bu hikayeler bölümünden uzak durmanız önemli. Böylece kotanızı kısa süre içerisinde aşmanızı sağlayacak olan video ve diğer içeriklerden uzaklaşabilirsiniz.

Bir diğer öneri ise 4G internet hızını tercih edenleri için. Bir videoyu izlemeye başladığınızda video arka planda yüklenmeye devam eder. İnternet hızınız ne kadar iyi olursa videoyu kesintisiz ve yükleme yapmadan izleme ihtimaliniz de o kadar artacaktır. 4G kullanıcıları bir video izlemeye başladığında video çok kısa süre içerisinde yüklenmektedir. Bu nedenle de siz videonun 15 ya da 30 saniyelerinde izlemeye bıraksanız dahi video tamamen yüklenmiş olacak ve bu durum kotanızdan gereksiz yere tüketime sebep olacaktır. Bu tip gereksiz kullanımları önlemek adına ise 4G yerine 3G’yi tercih edebilirsiniz. Daha hızlı internet her zaman için daha fazla veri tüketimi yaratmaktadır. 

Popüler sosyal medya uygulamalarının Lite sürümleri


İlgili uygulamalar
Instagram beğeni yarışına Ellen DeGeneres de katıldıInstagram beğeni yarışına Ellen DeGeneres de katıldı
Netflix'ten yeni Instagram özelliğiNetflix'ten yeni Instagram özelliği

PAYLAŞ