Instagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksiniz - Haberler - indir.com

Instagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-22 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Facebook, paylaşılan gönderilerle alakalı yeni bir karar aldı. Alınan söz konusu karara göre kullanıcılar, bundan sonra paylaştıkları gönderilerin diğer hesaplardan paylaşılmasını engelleyebilecekler. Şuan için test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılar için yeni bir hizmet üzerinde çalıştığını duyurdu. Şirketin “Hak Yönetimi Platformu” üzerinden yapılan açıklamalarda, bundan sonra bir kullanıcının bir gönderi için hak talebinde bulunacağı ifade edildi. Bu durum Facebook ve Instagram’da kullanılabilir olacak. Yani Instagram’da yeni bir dönemin başlayacağını açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre yeni hizmet, şu an için bazı iş ortakları ile test ediliyor. Yetkililer, bu ortakların kimler olduğunu henüz açıklamadılar. Ancak hem Instagram hem de Facebook için yeni bir dönemin başladığını belirtebiliriz. Öyle ki görünene göre bir kullanıcı kendine ait bir içeriğin başka bir hesapta paylaşıldığını görürse, o içeriği kaldırtma hakkına sahip olacak.

Instagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyorInstagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyor

Instagram için yeni bir dönem başlıyor

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, yaptıkları paylaşımları meta verilerini bri CSV dosyası olarak Facebook Hak Yönetim Paneli’ne yükleyecekler. Kullanıcı, bu işlem sonrasında içeriği için bazı filtreler uygulayacak. Bu sayede içeriği korunmaya başlayacak ve başka bir kullanıcı aynı içeriği yayınlarsa, esas sahibi bu gönderinin kaldırılmasını talep edebilecek. Ancak bu noktada karşı tarafında şikayet hakkının olduğunu hatırlatalım. Facebook’a göre esas kriter, içeriğin ilk olarak kim tarafından Hak Yönetim Paneli’ne eklendiği olacak.

Facebook açıklamalarına göre kullanıcılar, kendisine ait gönderiler için ülke sınırlamaları da yapabilecek. Bir gönderi sadece Türkiye sınırları içinde hak sahipliği talep edilecek. Bu sayede kullanıcılara özgürlükte sunulmuş olacak. Buna göre National Geographic, Instagram veya Facebook üzerinde bir gönderi paylaştığı zaman eğer National Geographic bu gönderiyi Facebook Hal Yönetim Paneli’ne ekleyip Türkiye için hak talebinde bulunursa Türkiye’deki diğer INstagram hesapları bu gönderiyi paylaşamayacak.

Paylaşılırsa eğer National Geographic, bu durumu farkında olup içeriğin kaldırılması için Facebook’u harekete geçirebilecek. Bu tür bir özellik ile viral içerikler için görmek ilginç olacak.


İlgili uygulamalar
TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!

PAYLAŞ