Instagram'da şimdi de tebeşir yeme akımı - Haberler - indir.com

Instagram'da şimdi de tebeşir yeme akımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 12:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram’da da şimdi de gençler arasında tebeşir yeme akımı başladı. Gençler tebeşir yeme videolarını, Instagram hesaplarında paylaşıyor.

Popüler sosyal medya platformu Instagram üzerinde başlatılan bir akım, platformu kullanan kişi sayısının da fazla olması nedeniyle çok çabuk bir şekilde yayılabiliyor. Bu nedenle platformda her gün yeni bir akım ile karşılaşmak mümkün. Instagram’da gündeme son düşen konu, tebeşir yeme akımı oldu. #ASMR etiketi ile paylaşılan tebeşir yeme akımında, binlerce genç tebeşir yerken videolarını çekip, hesaplarında paylaşıyorlar. Instagram’da bu akıma denk gelen birçok genç de akıma katılıyor ve tebeşir yiyor. Bir yeme bozukluğu olarak tanımlanan tebeşir yeme, Instagram’da şimdi moda olmuş durumda.

Instagram'da yanlış bilinen 4 şey!Instagram'da yanlış bilinen 4 şey!

Instagram’da #ASMR etiketiyle 5.3 milyon gönderi paylaşıldı

ASMR açılımı Açılımı Automonous Sensory Meridian Response’dur ve Türkçe’ye de Otonom Duyusal Meridyen Tepki olarak çevrilmiştir. Bir süredir bu ismi Instagram’da sıklıkla duymuş olmanız mümkün. Çünkü; #ASMR etiketiyle son günlerde 5.3 milyon gönderi paylaşılmış durumda. ASMR’nin, beynimizin düşük frekanslı seslere verdiği tepkiye verilen ad olduğu söyleniyor. ASMR videolarına bakıldığında, sabun doğrama, hamur kesme, mikrofona tırnak sürtme gibi eylemlerin yapıldığı görülür. Şimdilerde de Instagram’da #ASMR etiketi ile tebeşir yeme akımı başladı.

Gençler arasında bir akım haline gelmiş olan tebeşir yeme videoları, chalkeating etiketiyle 71 bin, #chalkasmr etiketiyle de 34 bin kere paylaşılmış. Fazla yenilmediği sürece zararlı olmasa da tebeşir yemenin vücuda nefes tıkanması, mide bulantısı ve benzer zararları bulunuyor. Ayrıca bu videodaki kişilerin, ASMR akımından ziyade Pika Sendromu’na yakalanmış olması da söz konusu. Bir yeme bozukluğu olan Pika Sendromu, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen bir sendrom. Sendrom, yemek olarak yenmemesi gereken bir maddeye, 1 aydan fazla bir süre açlık duyulması haline deniliyor. Ne kadar videolarda tebeşirlerin yutulmadığı söylense de yutanların olduğu açıkça görülüyor ve bu durumun sağlığa zararlı olduğunun altı çiziliyor.


İlgili uygulamalar
2018'in Instagram enleri belli oldu2018'in Instagram enleri belli oldu
Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleriDünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri
Türklerin Instagram Kullanımındaki Çılgın Rakamı Belli OlduTürklerin Instagram Kullanımındaki Çılgın Rakamı Belli Oldu

PAYLAŞ