Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır? - Haberler - indir.com

Instagram'da 'Shadow Ban' nasıl kaldırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-07 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram'da gönderileriniz eskisi kadar etkileşim almıyorsa yapmanız gerekenler vardır. Bununla beraber müzik eklemek isterken "Hiç sonuç bulunamadı" hatası ile karşılaşıyorsanız Instagram'dan "shadow ban" yemiş olabilirsiniz. Shadow Ban olarak adlandırılan bu hatayı Instagram hesabınızdan nasıl kaldırabilirsiniz? Konu hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Instagram Shadow Ban nedir?

Shadow ban, üyelik sistemi ile çalışan bir platformda, kullanıcıların hesaplarında bazı özelliklerin erişime kısıtlanması halidir. Bu bazen etkinliklerinizin spam olarak algılanması, bazen de platform içerisindeki birinin profilinizi şikayet etmesi sonucunda bile yaşanabilir. Instagram'da ise "shadow ban" olayı ile karşı karşıya gelmenizin sebebi, daha sık kullandığınız özellikleri süreklilik haline getirmenizden veya spam hareketlerde bulunmanızdan dolayı yaşanabilir. Esasında yıllardır internet kullanıcılarının hayatlarında olan portal ve platformlar, kullanıcılarına "gizli hesap kısıtlama" etkinliği uyguluyorlar. Yıllar öncesinde ise Reddit, hatta forum siteleri ve aynı zamanda Google gibi arama motorlarında bile bu durum kullanıcıları etkilemiyor. 

Instagram'dan Instagram'dan "TikTok bizden önde" itirafı geldi

Instagram hikaye ve gönderi etkileşimlerini düşüren "shadow ban" nasıl kaldırılır?

  • Instagram hesap tipi kontrolünüzü yapın,
  • Gönderi hashtag kontrolünü yapın,
  • Profil bölümündeki hashtag kontrolü yapın,
  • Takipçi kontrolü yapın,
  • Yorum ve beğeni kontrolü yapın,
  • Takip 

Instagram hesap tipi kontrolü kontrolünüzü yapın

İlk olarak yaşadığınız problem işletme profilindeyse şahsi hesaba geçmenizde büyük fayda vardır. Bunun yapılmasının temel sebebi, profilinizin işletme olarak diğer kullanıcılara alakasız içerikler sunuyor gibi gözükmesidir. Örneğin işletme stilinde bir giyim sayfanız var ve siz burada hayata dair içerikler paylaşıyorsanız Instagram, hesabın amacı dışında kullanıldığını fark ediyor. Bu aşamanın ardından ise Instagram, "Bu hesap kendi türünde içerik paylaşmıyor, spam içerikler paylaşıyor olabilir" diyerek, bazı özelliklere erişiminize kısıtlama getirebilir.

Gönderi hashtag kontrolünü yapın

Instagram’ın #Instagood, #Instalike, #Instagram vb. hashtaglerinizi gönderi ve hikayelerinizde sürekli kullanıyorsanız bırakmanız öneriliyor. Özellikle de paylaşımınız ile ilgisiz etiketler kullanmak etkileşimi azaltıyor. Bu durum karşısına o ana kadar paylaştığınız gönderilerin açıklamalarına girip, kullandığınız alakasız etiketlerin her birini temizlemeniz öneriliyor. Bu sayede Instagram botları, profilinizi gezdiğinde yenilenmiş ve düzenlenmiş içeriklerinizi fark edebilir, uygulanan shadow ban kolaylıkla kaldırılır.

Profil bölümünde etiketleri kontrol edin

Profil alanı birçok açıdan kullanıcıların hashtag yoğunluğunun olduğu bir alandır. Biyografi alanında olabildiğinde az miktarda etiket ya da az yazı yazmaya odaklanın. Bu bölümde etiketleriniz varsa, düzenleme yapmanız da da büyük bir fayda vardır. Size özel olan bir hashtag'i bu alana yazarak kendiniz hakkında elbette ki bilgi verebilirsiniz. Fakat yüksek hacimli spam olarak görülebilecek hashtagleri kaldırmanız gerek.

Takipçi kontrolü yapın

Bugüne kadar Instagram'da bot takipçi satın aldıysanız ya da birileri size bot takipçi atadıysa, yine "shadow ban" alanın içinde kendinize bir yer açmışsınız demektir. Instagram algoritmaları, sahte profilleri ve onların takip ettikleri profillerden hiç hoşlanmazlar. 

Yorum ve beğeni kontrolü yapın

Kendi profilinizde sahte yorum ve beğeni botlarını kullanıyorsanız, kendi kendinize "shadow ban" ile karşı karşıya gelirsiniz. Yapılan bu bot yorumları veya gönderileri mutlaka profilinizden silmeniz gerekiyor. Instagram algoritmaları, sürekli aynı yorumları yapan bot hesapları anında tespit ediyor.

Takip Yapma

Instagram platformunda karşılıklı etkileşim son derece  önemlidir. Mavi tikli bir hesaba sahip  değilseniz mutlaka hesabınızın sahte olabileceğini unutmamalısınız. Takipçisi olan, gönderisi olmayan, kimseyi takip etmeyen ya da en az insan takip eden bir hesap her zaman risk oluşturur. Bu sebeple de doğrulanmış olan hesapları takip edebilirsiniz. 


Instagram'a hesap yönetimini kolaylaştıran yeni özellikler geldiInstagram'a hesap yönetimini kolaylaştıran yeni özellikler geldi
Instagram hesap yönetimi daha kolay hale geliyorInstagram hesap yönetimi daha kolay hale geliyor
Instagram Kontrol Paneli özelliğini tanıttıInstagram Kontrol Paneli özelliğini tanıttı

PAYLAŞ