Instagram'da sahte haberler için şikayet dönemi - Haberler - indir.com

Instagram'da sahte haberler için şikayet dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 15:03:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya kullanımı günden güne artıyor. Geçmiş dönemlerde sadece eğlence olarak kullanılan bu platformlar zamanla insanların gündemi takip edebileceği ve birbirleriyle bilgi paylaşımı yapabilecekleri bir yer haline geldi. Ancak durum böyle olunca kullanıcılar açısından sosyal medyada yer alan hangi haberin doğru hangisinin yanlış olduğunu anlamak da oldukça güçleşiyor.  

Hatırlarsanız Facebook bu durumun önüne geçebilmek için yapay zeka desteğiyle çeşitli önlemler almaya başlamıştı. Şirket bu teknolojiyi Instagram’da da devreye sokacağını açıkladı. Bildiğiniz üzere Instagram Facebook’a bağlı olan ve son dönemlerde kullanıcıların en çok tercih ettikleri sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Instagram üzerinde paylaşılan yalan haberler ise çoğu zaman kullanıcıların yanlış bilgilendirilmesine ve ortada bir bilgi kirliliği oluşmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen şirket, Facebook’ta olduğu gibi, Instagram’da da kullanıcıların sahte olarak değerlendikleri haberleri rapor edebilmelerini sağlayacak. 

WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!

Instagram bilgi kirliliğinin önüne geçecek!

Instagram Üzerinde Geçirdiğimiz Zamanı Arttıracak Yeni Özellik Aktif Edildi!

42 dil denetimine sahip olan Facebook, 54 tane haber doğrulayıcısına sahip. Şirket bu sayede platformda yer alan haberlerin doğru ve güvenilir olmasını sağlayarak sahte haberlere hızlı bir şekilde müdahale edebiliyor. Doğru bilgiye erişmek konusunda oldukça önemli olan bu teknoloji artık Instagram’a da geliyor. Ancak şirket bu özelliğin şimdilik sadece Amerika’da ki kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini açıkladı.  

Facebook ekibinden olan Stephanie Otway’in yapmış olduğu açıklamalara göre, Instagram’da da yanlış bilgilendirilmelerin önüne geçilebilmesi için bu ilk adımın atılması büyük bir önem taşıyordu. 

Sahte haberler sağlığı riske atıyor!

Instagram'a Test Özelliği Geldi

Instagram’a gelen bu yeni özellik sayesinde artık Amerika’daki kullanıcılar, sahte olduklarını düşündükleri haberleri, Instagram’a eklenen buton sayesinde şikayet ederek bildirebilecekler. Bu sayede kullanıcıları yanlış bilgilendirmeye yönelik olan içerikler Instagram’ın “Keşfet” bölümünde yer almayacak ve “Hastag”lerde de kullanıcıların karşısına çıkmayacaklar. 

Son dönemlerde kullanıcıları yanlış bilgilendiren bu haber içeriklerinin başında sağlıkla ilgili paylaşımlar yer alıyordu. Özellikle aşı konusu hakkında yer alan bu haberler, ebeveynlerin çocuklarına aşı yaptırmaması konusunda uyarıyor ve aşılardaki içeriklerin sağlıksız olduğunu savunuyordu. Bu paylaşımların çoğalması da büyük bir bilgi kirliliğine neden olmakla birlikte ailelerin de kafasını karıştırarak özellikle çocukların sağlığının riske atılmasına neden oldu. Bu durumun önüne geçmek için bir adım atan Instagram kullanıcılara artık sahte haberleri şikayet edebilmeleri ve oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için bir adım attı. Instagram’ın Amerika’da kullanıma sunduğu bu özelliğin diğer ülkelerde ne zaman kullanılmaya başlanacağı konusunda ise henüz herhangi bir açıklama gelmedi. 


İlgili uygulamalar
Instagram kullanıcı verilerini toplayan reklamcıyı engellediInstagram kullanıcı verilerini toplayan reklamcıyı engelledi
Instagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyorInstagram'a yeni Boomerang'lar ekleniyor

PAYLAŞ