Instagram'da QR kod dönemi başladı - Haberler - indir.com

Instagram'da QR kod dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-19 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram için uzun bir süredir testleri devam eden QR kod dönemi nihayet herkes için başlamış oldu. Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp uygulamasına geçtiğimiz ay QR kod desteği gelmişti. Şirket bu özelliği şu şekilde ifade etmişti; “Yeni kişi eklemeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz. Çok yakında, yeni biriyle tanıştığınızda QR kodunu tarayarak onu kişilerinize ekleyebileceksiniz. Artık telefon numaralarını tek tek girmeniz gerekmiyor.” Söz konusu bu altyapı kısa süre önce Facebook’un sahibi olduğu Instagram platformu için de geldi. Herkes için aktif hale gelen QR kod altyapısı, kullanıcıların birbirini takip etmesini kolay bir hale getiriyor. Artık size özel olarak üretilen QR kodu telefon kamerası ile taratan kişiler, hızlı bir şekilde IG profilinize gelebiliyor.

Instagram için QR kod dönemi başladı

Instagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemdeInstagram Reels sahte izlenme ve beğenilerle gündemde

Bu sistemin QR kod destekli her kamera uygulamasında çalıştığı ifade ediliyor. Facebook, uzun bir süredir Messenger, WhatsApp ve Instagram mesajlarını bir araya getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket kişilerin mesajlarına istedikleri her servisten ulaşmaya imkan sağlayacak. Bu altyapı yurtdışında ilk aşaması ile başlamış durumda. Şuan için sistemde WhatsApp yer almazken, iOS ve Android tarafında bazı kullanıcılar birleşmiş olan Instagram ve Messenger mesaj kutularına erişim sağlamaya başladılar. Bu birleşim ile beraber ise uygulamalar arasında sürekli geçiş yapmadan gelen mesaja istediğiniz uygulamada cevap verebileceksiniz.

Söz konusu uygulamaların mesaj kutusu tarafında birleşmesi oldukça kullanışlı gözüküyor. Bu sayede uygulamalar arasında sürekli geçiş yapma ihtiyacı ortadan kalkarken, bu altyapının yakında Türkiye’de de tüm herkes için gelmesi bekleniyor. Bakalım mesajlar tarafındaki bu birleşim, kullanıcılar tarafında nasıl karşılanacak göreceğiz. Şuan için hala test aşamasında olduğu ve belli bir kısım için kullanımda olduğunu hatırlatalım.


İlgili uygulamalar
Instagram şüpheli hesaplara karşı aldığı önlemleri artırıyorInstagram şüpheli hesaplara karşı aldığı önlemleri artırıyor
Instagram'dan mesajlaşmak için yeni dönemInstagram'dan mesajlaşmak için yeni dönem

PAYLAŞ